Чернівецькі «Волонтери за Батьківщину» влаштували святковий обід бійцям, що реабілітуються в лікарні

Чернівецькі «Волонтери за Батьківщину» влаштували святковий обід бійцям, що реабілітуються в лікарні

13.07.2018, 15:43

«Волонтери за Батьківщину» у переддень Св. Петра і Павла пригостили святковим обідом бійців, які проходять реабілітацію у кризовому центрі 15-го відділення облпсихлікарні. Окрім харчів, доброчинці передали пацієнтам одяг, повідомляє прес-служба обласної «Батьківщини».

«Приготували нашим захисникам, які перебувають на лікуванні, домашньої їжі до свята, – розповідає волонтерка Лідія Гаїна. – Макарони з гуляшем, фрукти-овочі, солодощі, компот – усе як удома! Допомогли доброчинці: близько 5 кг м’яса дали підприємці з м’ясного павільйону на Калинівському ринку, люди дали кілька упаковок вермішелі. Абрикоси, огірки-помідори ми купили. Як і халву, по великій упаковці зефіру і круасанів до чаю, зробили свіжого варення – перетерли малину і смородину з цукром. Ну і, як зазвичай – завдяки гостинності власниці кафе «Панацея» пані Родіки наліпили хлопцям вареників – з картоплею, сиром, вишнями».

З цим кафе волонтери співпрацюють уже кілька років, а нещодавно депутат міської ради, «батьківщинівець» Роман Гаїна придбав для «Панацеї» морозильну камеру. Тепер волонтери можуть нею користуватися і відкладати продукти тривалого зберігання на потрібний термін.

Окрім смаколиків, волонтери привезли бійцям-пацієнтам нові футболки, які передала постійна благодійниця Наталя Харина. Кожному дісталося по одній, а одному за розміром підійшли дві, то ледве вмовили скромного чоловіка прийняти обидві…

Цього ж дня продуктовий набір (гречку, цукор, борошно, рис) і 200 грн передали бійцеві Миколі Сковородіну, який бореться з онкозахворюванням і для якого нещодавно проводили благодійний книжковий ярмарок.

Наприкінці тижня готують до відправки благодійний вантаж на Схід.

 
1