Чернівецькі платники туристичного збору сплатили торік 113 тисяч гривень

Чернівецькі платники туристичного збору сплатили торік 113 тисяч гривень

21.02.2013, 12:14

Минулого року туристичний збір поповнив місцевий кошик на 113,3 тис.грн., що на 16,5 тис. гривень більше, ніж у 2011 році. На сьогодні в Чернівцях обліковується 34  платники туристичного збору (із них 12 – юридичних осіб та 22 приватні підприємці), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням.

Відповідно до поданих в податкову інспекцію декларацій з туристичного збору, платниками нараховано 119,2 тис. гривень цього збору, що на 47,5 тис. гривень більше показників 2011 року. Нараховані суми збору в повному обсязі надійшли до місцевої скарбниці. На сьогоднішній день у Чернівцях налічується  26 готелів (готельно-ресторанних, оздоровчих комплексів, тощо), які надають послуги з тимчасового проживання (ночівлі).

Хоча ставка збору складає всього 1 відсоток  вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір - реально відображає прогресивні тенденції розвитку туризму в нашому місті Хочеться сподіватись, що в подальшому до нашого мальовничого та архітектурно багатого міста приїздитимуть частіше, і надходження туристичного збору лише зростатимуть, - повідомили у Відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

1