Чернівецькі однопартійці Тимошенко написали їй листа

Чернівецькі однопартійці Тимошенко написали їй листа

28.02.2012, 20:49

«Слава Герою України – Юлії Тимошенко!»

 Делегати XV звітно-виборної конференції Чернівецької обласної партійної  організації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" звернулися з листом до Лідера партії Юлії Володимирівни Тимошенко.

Свого листа партійці Буковини відкрили епіграфом – словами Готхольда Лессінга: «Герой – це людина, яка знає, що є блага, дорожчі за життя; людина, яка присвятила своє життя служінню державі, себе одну – служінню багатьом». У листі вони звернулися до свого лідера зі словами підтримки: «Ми пишаємося Вами,  Вашою стійкістю і мудрістю у такий нелегкий час. Ми пишаємося бути членами Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина»!»

Делегати обласної партконференції пригадали несправедливий суд над екс-прем’єр-міністром і мужність та стійкість  Юлії Тимошенко, яка у відеозверненні перед ув’язненням дала найголовнішу настанову своїм прихильникам: «Справедливість  живе, якщо за неї боротися». Боротьба з несправедливістю і є головним завданням партійців сьогодні, і вони присвячують цьому всі свої знання і вміння. «Дорога наша, Юліє Володимирівно! Ми хочемо запевнити Вас, що ми з Вами! Ми не здаємося, не стаємо на коліна, не опускаємо руки. Ми знаємо, що ми робимо праведну справу, відтак просимо в Господа допомоги у цій вирішальній битві. Наші думки ясні і прозорі, наші серця чисті і повні надії. За словами Івана Франка «Лиш боротись – значить жить!». Вірте, Юліє Володимирівно, ми живі! І ми боремося! Допоки б’ється серце України… Слава Україні! Слава Герою України – Юлії Тимошенко!» - йдеться в листі. Також партійці надіслали Юлії Володимирівні слова коломийок, які складають про неї, народну улюбленицю, в гірських районах Буковини.

Герой – це людина, яка знає, що є блага, дорожчі за життя; 

людина, яка присвятила своє життя служінню державі,

себе одну – служінню багатьом.
   Готхольд Ефраїм Лессінг

Дорога наша Юліє Володимирівно!

Ми, Ваші прихильники та соратники, ті, хто щиро віддані Вам, звертаємося до Вас із словами підтримки від наших сердець. Як часто ми із трепетом і нетерпінням чекали кожного Вашого листа, як вчитувались у кожне Ваше слово і не мали змоги відповісти Вам. Спраглі до правди, до Ваших мудрих настанов та порад, ми чекали  звісточки від Вас щохвилинно. Повірте, що ми не забули про Вас, не відвернулись від Вас у ці буремні і складні часи. Ми пам’ятаємо якими словами Ви завершили своє відеозвернення перед тим, як Вас ув’язнили. Ви сказали: «Справедливість живе, якщо за неї боротися».  Запевняємо Вас, Юліє Володимирівно,  ми боремося за неї!

Боремося не лише під стінами судів та СІЗО, стаючи обличчям до обличчя із спецзагонами міліції, боремося не лише у своїй повсякденній праці, ми боремося в наших серцях, не даючи закрастися в них жодному прояву слабкості чи сумнівам, адже в нас є взірець мужності та непохитності  - Юлія Тимошенко!

Ми пишаємося Вами,  Вашою стійкістю і мудрістю у такий нелегкий час. Ми пишаємося бути членами Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина»!                                                                                                       

З обуренням і гнівом ми спостерігали за тим, як над Вами чинив розправу диктаторський режим в особах продажних суддів, як над Вами знущалися і намагалися Вас зламати. І як радісно було читати Вашого листа, в якому Ви написали прекрасні слова: «Я – бачу небо. Я навчилася не помічати грат. Бо свобода живе в мені самій».

У своїх листах Ви нас підбадьорювали і давали настанови, підтримували і дякували. Хоча насправді слова подяки повинні лунати від нас, тих, хто Вас любить і довіряє Вам понад усе! Ви – приклад незламності та сили духу! Ви надихаєте цілі покоління українців, яким так часто не вистачає віри та сил на боротьбу. Кожен раз, коли Ваш жіночний та сильний образ постає перед нами, ми згадуємо слова юної і талановитої української поетеси Мар'яни Рудакевич, які, мабуть, здадуться близькими і Вам:

«Втікає доля битим шляхом

Від буревіїв і невдач.

Та свою пісню не зміняю

На голос жалібний і плач...

Немов травинка, нахилюся,

Із вітром землю обійму.

Проте негоді не скорюся:

Із мужністю її прийму!..»

            Людину, яка абсолютно щиро кладе себе на вівтар служіння своєму народові, неможливо скорити, бо в ній сила і дух тих людей, яким вона віддана душею.

Ернест Хемінгуей колись писав: «Людина не для того створена, щоб терпіти поразки... Людину можна знищити, але її неможливо перемогти.» Саме такою Людиною є Ви, і такими Ви вчите бути нас.

Адже, як така тендітна і витончена жінка, в обіймах холодної і лякаючої тюремної камери може зберігати почуття гумору?! Із сміхом ми разом із сотнями буковинців на мітингу під стінами облдержадміністрації зачитувались Вашим «Листом диктатору»! Без зайвої патетики, з вишуканим гумором, вірно і чітко Ви з точністю вказали на слабкі і нікчемні «больові точки» Януковича.

Та все ж сміх той був із гірким присмаком! Бо гірко розуміти, що таким Великим українським народом у серці Європи керує такий малий диктатор.

І хоч як боляче і нестримно сумно було проводжати репресовану Юлію Тимошенко  після виголошення вироку до холодної тюремної камери словами репресованого Василя Стуса, ми знали, що лунатимуть вони ще голосніше і вже з зовсім іншим настроєм, коли Справедливість відновиться!

Відтак, присвячуємо ці слова Вам, як передчуття найближчого тріумфу:

«Як  добре  те,  що  смерті  не  боюсь  я

і  не  питаю,  чи  тяжкий  мій  хрест.

Що  вам,  богове,  низько  не  клонюся

в  передчутті  недовідомих  верств.

Що  жив-любив  і  не  набрався  скверни,

ненависті,  прокльону,  каяття.

Народе  мій,  до  тебе  я  ще  верну,

і  в  смерті  обернуся  до  життя

своїм  стражденним  і  незлим  обличчям,

як  син,  тобі  доземно  поклонюсь

і  чесно  гляну  в  чесні  твої  вічі,

і  чесними  сльозами  обіллюсь…»

Дорога наша, Юліє Володимирівно! Ми хочемо запевнити Вас, що ми з Вами! Ми не здаємося, не стаємо на коліна, не опускаємо руки. Ми знаємо, що ми робимо праведну справу, відтак просимо в Господа допомоги у цій вирішальній битві. Наші думки ясні і прозорі, наші серця чисті і повні надії. За словами Івана Франка «Лиш боротись – значить жить!». Вірте, Юліє Володимирівно, ми живі! І ми боремося! Допоки б’ється серце України…

Слава Україні!

Слава Герою України – Юлії Тимошенко!

І нехай скільки завгодно влада хвалить себе руками і вустами своїх придворних поетів і піснярів, але народ оспівує лиш того, кого насправді любить. Про Вас, Юліє Володимирівно, на Буковині складають коломийки в народі, Ви справжня народна героїня! Нехай ці прості, але дуже щирі рядки додадуть Вам мужності і сили. Бо з Вами люди!

БУДЕМО ГОСПОДА БЛАГАТИ

Щемить у кожного серденько 
Аж хочеться кричати: 
« Незаконно Тимошенко 
Кинули за грати»

Всі знаємо, як швиденько 
Це кати зробили 
І Юлію Тимошенко 
Взяли і закрили.

Печерський суд у столиці 
Такі рішення приймає 
Й на сім років до в'язниці 
Тимошенко закриває.

Закриває й не слухає 
Вимог власного народу 
Лиш вказівки виконує 
Й дає на все згоду.

А вказівка Президента: 
«Всіх з шляху прибрати. 
Тимошенко і Луценка 
З-за ґрат не пускати!!!»

Не давайте на все згоду 
Стійте, судді, схаменіться 
І до власного народу
Лицем поверніться.

Бо інакше все зміниться 
Й всі мають це знати, 
Що народ наш підніметься 
Тимошенко визволяти.

А вона й сьогодні з нами 
їй не страшні грати 
За неї днями і ночами 
Будемо Господа благати.

Їй бажаємо здоров'я 
І успіхів тоже 
Перемогу їй здобути 
 Допоможи Боже!



КОМЕНТАРІ (5)

Підніміть з архівів ті листи, що свого часу Петро Юлі писав і порівняйте - один до одного! Сумно...

avatar

однопартієць

29 лютого 2012 10:21

А Петро чого Юлі писав? Вона ж тоді була на коні, а не в тюрмі сиділа. Чи він їй ще в часи Кучми писав, коли той теж закрив її у СІЗО?

avatar

Однопартійцю

29 лютого 2012 10:40

не ховайся за брехливим ніком, ніякий ти не однопартієць. Бо Юлі тепер підтримка потрібна як ніколи, а ти якогось Петра згадуєш ні до чого. Люди самі готові Юлі листи писати (і я би писав!), лиш знають, шо багато листів тюрма до Юлі не пропустить, тому написали одного всі разом.

avatar

Дмитро

29 лютого 2012 12:31

До речі, в даному контексті українською правильно не "НЕВИННА", а "НЕВИНУВАТА", значення трішечки інше ;)

avatar

Василь Петрович

29 лютого 2012 13:04

Юлі спраді необхідна підтримка, але на самозваанців надії мало.

avatar

ветеран

01 березня 2012 13:20