Чернівецькі журналісти вийшли на вулицю (+відео)

Чернівецькі журналісти вийшли на вулицю (+відео)

27.09.2012, 14:07

Журналісти чернівецьких ЗМІ вийшли сьогодні на пікет під ратушу на знак протесту  проти повернення кримінальноі відповідальності за наклеп. Учасники зібрання прийняли резолюцію, якою закликали припинити наступ на демократію. 

Не дамо задушити свободу!

 Журналісти Буковини виборюють право на професію

 РЕЗОЛЮЦІЯ пікету журналістів Чернівецької області на захист свободи слова

 Шановна буковинська громадо!

Над Україною нависла реальна загроза встановлення тоталітарної диктатури. Чинна влада в особі парламентської більшості розпочала черговий наступ на наші права і свободи. Цього разу у нас намагаються відібрати останню зброю – свободу слова, право на інформацію та професію. Без цих демократичних свобод громадянське суспільство в Україні буде знищено.

Тому ми, журналісти Чернівецької області, усвідомлюючи суспільну роль своєї професії, закликаємо усіх буковинців захистити своє право знати і сказати «НІ» антидемократичному закону про наклеп.

Переконані, що запровадження покарання за публічну інформацію у вигляді позбавлення волі строком від двох до п’яти років зруйнує свободу висловлювань, змусить багатьох журналістів відмовитись від будь-якої критики на адресу влади. І, насамкінець, залишити професію журналіста.

Загроза опинитися за ґратами тепер чатуватиме кожного. Бо до наклепів можуть зарахувати будь-яке публічне висловлювання або коментар у ЗМІ, якщо суд вирішить, що воно може завдати шкоди честі та гідності людини.

Зважаючи на стан судової системи України, сьогодні у багатьох ситуаціях свобода слова є чи не єдиною зброєю в руках людини для її власного захисту. І цю останню зброю у нас хочуть відібрати, позбавивши останньої надії на порятунок.

Немає сумніву, що влада під виглядом закону про наклеп запроваджує цензуру, що є черговим ударом по міжнародному іміджу нашої держави, спонуканням європейської спільноти до оголошення антидемократичного режиму в країні та  її міжнародної ізоляції.

Ми не маємо права цього допустити. Буковинська громада у всі часи своєї історії демонструвала світові здатність згуртуватися для відстоювання ідей демократії та свободи. Не зганьбімося й цього разу!

Дамо відсіч спробі приспати народну пильність тимчасовим відступом ініціаторів наступу на свободу слова.

Народним волевиявленням зупинімо наступ на демократію в Україні!

Прийнято 27 вересня 2012 року у Чернівцях на акції «Захисти своє право знати. Скажи «НІ» закону про наклеп».

 

 


1