Чернівецькі філармонія і органний зал можуть не дочекатися фірташевих мільйонів

Чернівецькі філармонія і органний зал можуть не дочекатися фірташевих мільйонів

09.02.2012, 00:46

Філармонія і органний зал замерзають. Минулого року тут було проведено реставрацію, в рамках якої замінили старі опалювальні котли. Нові ж на площу приміщень у філармонії не розраховані. Тому людям доводиться проводити репетиції у верхньому одязі, адже температура в залі +7 градусів. Схожа ситуація і у органному залі. Через страшну холоднечу керівництво змушене скасовувати концерти та виступи.  Влада ще в жовтні пообіцяла поміняти нові котли на більш потужні, але працівники філармонії і досі мерзнуть. Кажуть –в залі потеплішає з приходом літа. Оксана Баланюк. (Джерело: chas.cv.ua).

Сьогодні, 8 лютого, голова Федерації роботодавців України, голова Ради директорів Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ під час зустрічі з творчими колективами та працівниками культури Чернівецької області заявив, що продовжуватиме виділяти кошти на підтримку обласного театру, філармонії та художнього музею. В ході зустрічі голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв повідомив, що загальний кошторис реконструкції обласного театру становить 11 мільйонів гривень, однак надійшли лише 2 мільйони гривень. Після екскурсії театром Дмитро Фірташ повідомив, що додатково виділить на фінансування реконструкції академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської 9 мільйонів гривень. “Чернівці – один з історичних та культурних центрів Європи. І для мене велика честь, що я можу долучитися до відродження культурних та історичних пам’яток Буковини”, – сказав Дмитро Фірташ. “Сподіваюся, що Чернівці будуть розвивати свій бренд”, – додав Голова Федерації роботодавців України. Він подякував за збереження культурного та історичного надбання Буковини працівникам театру, музею, філармонії, художнім колективам, які зібрались у залі академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської. “Буковина – це унікальний регіон, де переплелися традиції та історія кількох епох та культур. Сьогодні багатонаціональна та багатокультурна Буковина – одна з перлин України”, – сказав Дмитро Фірташ. “Театр та культура пережили складні часи, які були за ці двадцять років. Часто не вистачало грошей не тільки на ремонт, але і на найнеобхідніше. Сподіваюся, що ці часи вже позаду. Хочу подякувати вам за те, що ви витримали і зберегли культурні та історичні цінності для нашого покоління та нащадків”, – сказав Дмитро Фірташ, звертаючись до працівників культури. Голова Чернівецької обласної держаної адміністрації Михайло Папієв подякував Дмитрові Фірташу за надану допомогу у відновленні обласного театру, музею та філармонії. “Навіть коли у держави не вистачає грошей, є земляки, які допомагають відроджувати культуру та зберегти національне надбання”, – додав Михайло Папієв. За його словами, завдяки підтримці Дмитра Фірташа реконструкцію обласного театру буде завершено вже цього року. Допомога, яку надає Дмитро Фірташ, буде спрямована на реконструкцію Чернівецького академічного обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської. Також вперше за багато років роботи буде відремонтовано орган в залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії. Крім того, будуть проведені ремонтні роботи у будівлі Чернівецького обласного художнього музею.

Голова ОДА Михайло Папієв на зустрічі повідомив, що вже надійшли 15 тис євро від Фірташа на облаштування органного залу Чернівецької обласної філармонії. "Ми з вами розуміємо, що катаклізми світової економіки вимагають від нас адекватних відповідей на ключові виклики часу і історії, – сказав під час зустрічі Михайло Папієв. – Але ці відповіді, пошук власного, образно кажучи, “місця під сонцем” мають бути оригінальними, креативними. Звичні моделі розвитку не спрацьовують. Культура стає економікою. Товаром стає імідж. Такі підходи крайової влади до стратегії розвитку Буковини”.