Чернівецькі активісти вимагали покарати тих, хто торік підтримав диктаторські закони: Ярема розводить руками

Чернівецькі активісти вимагали покарати тих, хто торік підтримав диктаторські закони: Ярема розводить руками

16.01.2015, 21:54

Серед прихильників прийняття законів були 4 буковинці

У Чернівцях з нагоди річниці підписання диктаторських законів 16 січня 2014 року чернівецькі активісти завітали до обласної прокуратури. Вони вимагали, щоб усіх, хто причетний до прийняття так званих злочинних законів, притягнули до відповідальності. І нагадали, що серед народних обранців, які їх підтримали, були й четверо буковинців. Про це більше - у сюжеті Марини Чорней.

Джерело: http://promin.cv.ua/news/2015/01/16/10101

Генпрокуратура не може притягнути до персональної відповідальності депутатів, які особисто голосували за так звані "диктаторські закони" 16 січня 2014 року. Про це заявив генпрокурор Віталій Ярема, відповідаючи на запитання журналістів у п’ятницю. Він нагадав, що притягнення до відповідальності депутатів за голосування суперечить Конституції: "Відповідно до статті 80 народний депутат не несе юридичної відповідальності за голосування".

Разом із тим, Ярема нагадав, що до відповідальності можуть бути притягнуті особи, які фальсифікували процес голосування, повідомляє Українська правда.

"Ми оголосили в розшук і оголосили підозру (колишнім) народним депутатам Олійнику та Калетнику. Також ми доручили СБУ та МВС провести необхідні оперативно-розшукові заходи з метою їх затримання та доставки до суду для обрання запобіжного заходу", - сказав Ярема.

16 січня 2014 року Верховна Рада з порушенням процедури підтримала посилення захисту суддів та працівників правоохоронних органів, а також більш жорсткі обмеження на проведення масових акцій. Крім того, парламент тоді запровадив відповідальність за "наклеп".

Ці закони було названо диктаторськими. Вони стали поштовхом до нагнітання ситуації на Майдані. Згодом їх скасували.

1


КОМЕНТАРІ (2)

так вони не за адресою, їм у Києв треба їхати

ПІАРні клоуни,дайте спокійно працювати прокуратурі

avatar

Марія

16 січня 2015 19:56

20 січня всіх чекаємо у військоматі!!! Мать вашу!

avatar

Революціонер

17 січня 2015 11:18