Чернівецька ТВК завершила прийом виборчої документації від ДВК

Чернівецька ТВК завершила прийом виборчої документації від ДВК

30.11.2020, 09:40

Чернівецька міська територіальна виборча комісія завершила прийом виборчої документації від ДВК. Для цього їй знадобилось дещо більше десяти годин. Про це повідомляє ОПОРА. 

Наразі МТВК розпочала перерахунок бюлетенів трьох дільничних виборчих комісій, які прийняли на зберігання у зв‘язку з тим, що вибори на цих дільницях не відбулись. 

Нагадаємо, до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії перші протоколи почали надходити 29 листопада о 22:26 годині. Станом на 4:00 Чернівецька МТВК прийняла протоколи від 60 дільниць (із 115).

Як працює міська ТВК

Чернівецька міська територіальна виборча комісія розпочала прийом протоколів і бюлетенів з виборчих дільниць міста учора ввечері одразу після закриття виборчих дільниць.

Сьогодні упродовж всієї ночі члени ТВК проводили підрахунок бюлетенів і протоколів з виборів міського голови.

Коли мають оголосити офіційні результати

Результати голосування з виборів Чернівецького міського голови мають бути встановлені не пізніш як на п?ятий день з дня повторного голосування, тобто до 4 грудня 2020 року включно.

Відповідно до Виборчого кодексу України зазначені результати встановлює міська територіальна виборча комісія та не пізніш як на п?ятий день після дня встановлення офіційно оприлюднює їх у місцевих засобах масової інформації.

Результати екзит-полів

За даними екзит-полу, проведеного Інститутом соціології Маковецького, Клічук отримав підтримку 59,1%, а кандидат від партії "Команда Михайлішина" Віталій Михайлішин – 40,9%.

Коли у Чернівцях оголосять офіційні результати виборів мера: назвали дату

Водночас, за інформацією соціологічної компанії InfoSapiens, Клічук здобув 61,1% підтримки жителів Чернівців, а Михайлішин – 38,5%.

Скільки мешканців Чернівців взяли участь у виборах

Як повідомляє Центральна виборча комісія, середня явка на виборах міського голови у Чернівцях склала 22,65%.

Для порівняння, 25 жовтня у Чернівцях проголосувало 29,50%.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://molbuk.ua/

1