Чернівецька прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом побиття міліціонера, який отримав тілесні ушкодження в сутичці зі 'Свободою'

Чернівецька прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом побиття міліціонера, який отримав тілесні ушкодження в сутичці зі "Свободою"

14.01.2013, 15:21

13 січня 2013 року приблизно о 15 год. група людей під прапорами ВО «Свобода», ігноруючи рішення Чернівецького окружного адміністративного суду про заборону у місцях проведення заходів щодо організації візиту на Буковину делегацій Міністерств закордонних справ України та Російської Федерації 13-14 січня ц.р., рухалася в напрямку Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича і намагалася провести акцію протесту. На вимогу правоохоронців виконати рішення суду та припинити проведення акції протестувальники не відреагували. Більше того, почали чинити опір і намагалися вийти на проїжджу частину дороги і тим самим заблокувати рух кортежу Міністрів.

Як повідомили www.buknews.com.ua в прес-службі прокуратури Чернівецької області, під час інциденту були завдані тілесні ушкодження працівнику міліції, який нині перебуває в лікарні. Дане повідомлення зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України. За цим фактом відкрито кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування, яке здійснює прокуратура Шевченківського району м.Чернівців.

1