Чернівецька ОДА має до 10 вересня подати конкретні проекти щодо розвитку гірських територій

Чернівецька ОДА має до 10 вересня подати конкретні проекти щодо розвитку гірських територій

26.08.2019, 17:14

Експерти Ресурсного центру пропонують ОДА спільно з місцевим самоврядуванням напрацювати проекти розвитку гірських територій до 10 вересня

До 10 вересня 2019 року Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська та Чернівецька обласні державні адміністрації мають підготувати і подати до Мінрегіону пропозиції по проектах, які планують реалізувати в рамках Держпрограми розвитку регіону Українських Карпат на 2020-2022 роки.

Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири проблеми на мільярд: які проекти Буковина хоче бачити у Державній програмі розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки

Реалізація пропозицій Івана Мунтяна дасть потужний стимул для розвитку гірських районів Чернівецької області, - експерти

«У липні-серпні ми провели в цих областях круглі столи, де обговорили перспективи розвитку гірських територій Українських Карпат та напрацювали попередні пропозиції до проекту Державної програми розвитку регіону Українських Карпат на 2020 — 2022 роки. Тепер ми чекаємо від облдержадміністрацій остаточних проектних пропозицій», - сказав В’ячеслав Негода.

Відповідного листа Мінрегіон вже відправив на ОДА разом  з формою проектної пропозиції до заходів зазначеної Програми.

Експерти Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку УАРОР пропонують органам місцевого самоврядування долучитися до цієї діяльності та разом з ОДА  напрацювати відповідні проектні пропозиції до проекту Державної програми.  А також переконані, що така діяльність сприятиме підготовці якісних проектів розвитку гірських територій українських Карпат. Крім цього, на порталі Ресурсного центру діє Форум у якому можливо обговорити шляхи розвитку гірських територій українських Карпат.

Круглі столи з обговорення перспектив розвитку гірських територій українських Карпат відбулися в регіонах за підтримки проекту «Сталий розвиток Українських Карпат», що впроваджує Українська асоціація районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку у партнерстві з Посольством Республіки Польща та Мінрегіоном. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.

Більше та тему розвитку гірських територій

За матеріалами Веб-порталу Децентралізація

Інформаційний матеріал підготовлений в рамках проекту «Сталий розвиток Українських Карпат»

 

1