Чернівецька ОДА інвестує у книги, які популяризують край та людей Буковини

Чернівецька ОДА інвестує у книги, які популяризують край та людей Буковини

02.02.2021, 19:05
Торік, за сприяння програми, світ побачило 7 нових книг

Програма підтримки книговидання у Чернівецькій області допомагає реалізовувати неймовірні проєкти. Так торік, за сприяння програми, світ побачило 7 нових книг, на видавництво яких витратили понад 800 тисяч гривень. Серед них – історико-біографічний нон-фікшн про Чернівці і буремне ХХ століття у подіях одного людського життя, а також яскраве та захопливе літературно-художнє видання українською та англійською мовами, яке цілковито закохає кожного у Буковину, інформує пресслужба Чернівецької ОДА.

Цьогоріч знову планують надати підтримку та подарувати життя новим книжкам, які популяризують край та людей. Тому в ОДА оголосили новий прийом заявок для участі у програмі підтримки книговидання.

Взяти участь можуть буковинські автори, у яких є пропозиції краєзнавчих, історичних, художніх текстів, поезії або ж дитячої літератури. У пріоритеті твори, які популяризують Буковину та її видатних особистостей. Заявки оцінюватиме експертна рада, до якої входять письменники, історики, літературознавці, журналісти та представники ОДА.

ДОВІДКОВО:  

Чернівці візьмуть участь у грантовому проєкті Українського культурного фонду "Книжкова столиця 2022". За отримані гроші місто разом з культурними організаціями зможе проводити заходи з популяризації читання.

Про це Суспільному сказав директор міського департаменту розвитку Віталій Гавриш.

 Сума гранту – від п'яти до десяти мільйонів гривень. Учасник програми має покрити 30% від суми з власного бюджету.

За словами Гавриша, проєкт для участі у програмі планують розробити спільно з культурно-мистецькими громадськими організаціями міста. Заявку подадуть до 30 березня.

1