Чернівецька облрада звернеться до нового очільника ДФС за сприянням відкриттю міжнародних пунктів пропуску

Чернівецька облрада звернеться до нового очільника ДФС за сприянням відкриттю міжнародних пунктів пропуску

25.03.2017, 01:26

За пропозицією «батьківщинівців» Чернівецька облрада прийняла протокольне рішення звернутися до керівника ДФС щодо відкриття міжнародних пунктів пропуску на україно-румунському кордоні на території Чернівецької області. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», йдеться про пункти пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ».

Ця проблема не вирішена ще з минулого року. На облаштування цих пунктів європейські партнери виділили 2,2 млн. євро. Проте українська сторона досі належним чином не відзвітувала про їхнє використання. Зробити це необхідно, щоб отримати другий транш у розмірі 1 млн. 800 тисяч. Під загрозою також інший проект – будівництво під’їзних шляхів до пунктів пропуску. Кошти на нього не виділять, поки не буде завершено попередній.

«Відповідальність за виконання робіт лежить на Державній фіскальній службі, – каже ініціаторка звернення, керівник фракції ВО «Батьківщина» в облраді Альона Гливко. – Обласна рада вже зверталася до ДФС з цим питанням, але воно досі не вирішене. Можливо, новий керівник цієї структури Мирослав Продан вплине на ситуацію. З таким сподіванням звертаємося». 

1