Чернівецька область першою з регіонів України створила свою координаційну раду з питань безпеки дорожнього руху, - Михайло Павлюк

Чернівецька область першою з регіонів України створила свою координаційну раду з питань безпеки дорожнього руху, - Михайло Павлюк

19.07.2018, 19:11

17 липня перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Павлюк провів засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху. Також на засіданні були присутні представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, служб та правоохоронних органів, зокрема Управління Укртрансбезпеки в області, Служби автомобільних доріг в області, управління Патрульної поліції в області, управління превентивної діяльності ГУНП в області.

За ініціативи Прем'єр-Міністра України Володимира Гройсмана на всеукраїнському рівні утворено координаційну раду з питань безпеки дорожнього руху. Одним з основних завдань ради визначено підвищення ефективності діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади у сфері безпеки дорожнього руху.

За словами Михайла Павлюка, Чернівецька область першою з регіонів України створила свою координаційну раду з питань безпеки дорожнього руху. У лютому члени регіонального дорадчо-консультаційного майданчику напрацювали пропозиції та направили їх до Міністерства інфраструктури України. «Прикметно, що регіональні пропозиції знайшли розуміння та підтримку на найвищому рівні. Зокрема, це стосувалося облаштування 5 транспортних розв’язок в одному місці кільцевого типу, 5 засобів заспокоєння руху при в'їзді в населені пункти та 6 пішохідних переходів з підвищеною видимістю, - зазначив посадовець. - Мета роботи координаційної ради проста – забезпечити безпеку громадян на дорозі, як водіїв, так і пішоходів, мінімізація смертності та травматизму від дорожньо-транспортних пригод. Статистика ситуації на дорогах невтішна, але місцева виконавча влада спільно з відповідальними службами та правоохоронними органами вживатиме всіх заходів, що це змінити».

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, за минулий рік в області з метою підвищення безпеки руху на автомобільних дорогах загального користування за кошти державного бюджету, спрямованих на експлуатаційне утримання доріг встановлено та замінено 864 шт. дорожніх знаків при плані 660 шт., що становить 131% від річного плану, відремонтовано 10,7 км бар`єрного огородження при плані 10,6 км, що становить 101 % від річного плану, а також вирубано 56,1 км порослі.

Крім того, здійснено розмітку на 372 пішохідних переходах загальною площею 4735,9 м2.

Повідомлено, що станом на 1 липня 2018 року встановлено та замінено 316 дорожніх знаків, здійснено розмітку 58 шт. пішохідних переходів загальною площею 754 м2, відремонтовано 4,1 км бар’єрного огородження, встановлено 2 світлофорних об’єкта на автомобільній дорозі Н-10 с. Лужани Кіцманського району та с. Ванчиківці Новоселицького району. Також переобладнано два світлофорних об’єкта з пішохідного на транспортний на а/д М-19 в с. Новий Киселів та с.Ленківці. Заплановано встановити транспортний світлофор в с. Коровія. Також планується облаштувати 6+ пішохідних переходів з підвищеною видимістю.

Михайло Павлюк доручив Департаменту освіти і науки облдержадміністрації спільно з Службою автомобільних доріг в області, управлінням Патрульної поліції в області обстежити всі навчальні заклади області, які знаходяться поблизу доріг на предмет наявності відповідних дорожніх знаків, розмітки пішохідних переходів, світлофорів тощо.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Напрямків чі доріг

avatar

Бацько

19 липня 2018 21:16