Чернівецька область налічує декілька тисяч патріотів, які брали активну участь у бойових діях на сході країни

Чернівецька область налічує декілька тисяч патріотів, які брали активну участь у бойових діях на сході країни

22.01.2019, 22:09

в Чернівецькій ОДА зустрілися представники громадських організацій, щоб додатково обговорити питання висунення представника Буковини до Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів.

 Чернівецька область налічує декілька тисяч патріотів, які брали активну участь у бойових діях на сході країни. Тому питання представлення Буковини у Раді ветеранів при профільному Міністерстві є чутливим для багатьох ветеранів та потребує виваженого підходу.

Як повідомляє телеканал ТВА, замість одного кандидата вийшло двоє. Учасники АТО обирали представника від Чернівецької області до Ради ветеранів при новоствореному Міністерстві у справах ветеранів. Але виявилося, що декілька громадських організацій ці збори вважають нелегітимними й до ради направили свого представника.

 Безпеку учасників зібрання забезпечили працівники Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. З керівниками ветеранських організації та їх активними представниками попередньо провели зустріч керівники ГУНП та поліцейські спеціально створеної групи комунікації.

 Організаторів повідомлено про правоохоронні заходи, які вживатимуться поліцією для забезпечення проведення зборів, а також доведено передбачену законом відповідальність за порушення публічного порядку.

 У взаємодії з представниками Нацгвардії поліцейські провели поверхневий огляд учасників зборів для недопущення пронесення до приміщення ОДА заборонених і небезпечних предметів.

 Під час заходу порушень громадського порядку не допущено.

 Учасники сьогоднішнього заходу прийняли рішення підготувати за юридичної підтримки обласної державної адміністрації відповідне звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства у справах ветеранів та МВС України щодо включення до складу Ради ветеранів представника від Буковини, обраного більшістю голосів під час попередніх зборів, що відбулися 5 січня поточного року.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1