Чернівецька область лідирує по передачі майна громадам

Чернівецька область лідирує по передачі майна громадам

13.01.2021, 12:19

 По Україні триває процес передачі майна з районного рівня на рівень територіальних громад. Лідирує Житомирська область (передано 100%), а найнижчий показник у Закарпатської області (передано 26%). Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

"В областях триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. Мінрегіон здійснює моніторинг цього процесу. Загалом по країні по 65% об’єктів вже прийнято рішення про взяття на баланс територіальних громад. Це 16 546 об’єктів з 25 274, що потребують передачі у власність територіальних громад", - йдеться у повідомленні.

Лідером у передачі майна є Житомирська область, де передано 100% об’єктів. Одні з найвищих показників передачі об’єктів мають Івано-Франківська (99%), Черкаська (94%), Дніпропетровська (93%), Запорізька (92%), Чернівецька (91%), Одеська (88%) та Тернопільська (85%) області.

Активно працюють також райради і територіальні громади Волинської (79%), Рівненської (75%), Чернігівської (75%), Миколаївської (74%) та Херсонської (71%) областей. Найнижчий показник у Закарпатської області, де з 2 тис. об’єктів передали лише 529, що становить 26%.

Нагадаємо, Верховна Рада та уряд ухвалили всі законодавчі та підзаконні акти щодо зміни адміністративно-територіального устрою в країні, проте в областях виникають труднощі з передачею майна. Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою профільного парламентського комітету, народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін все ж вважає, що провести всі процедури встигнуть раніше визначеного законодавством терміну - до 1 липня 2021 року.

Джерело: УНН
1