Чернівецька обласна рада надала ще 500 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів

Чернівецька обласна рада надала ще 500 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів

25.02.2020, 19:14

Сьогодні, 25 лютого 2019 року відбулось пленарне засідання 37-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання.

Сьогоднішне пленарне засідання позачергової сесії скликано за пропозицією обласної державної адміністрації з розгляду питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік» у зв’язку із необхідністю забезпечення співфінансування об’єктів, які попередньо погоджені Міністерством розвитку громад та територій України.

Зокрема, 25 лютого сесія обласної рада проголосувала за надання ще 500 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів для надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на хворобу, спричинену коронавірусом.  Нагадаємо, наразі для цих потреб вже виділено 380 тисяч гривень. Також в області очікують на поставку декількох тисяч масок від Міністерства охорони здоров’я.

Як інформує начальник відділу фінансового забезпечення закладів і установ Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олександр Грегуцак, відповідно до рішення сесії щодо внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік, на медичну галузь області збільшили додаткове фінансування у розмірі близько 14 млн. гривень.

З них за рахунок розподілу залишку коштів:

– за рахунок вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету  новоствореному обласному  перинатальному центру на оплату комунальних послуг та енергоносіїв  – 6000 тис. грн. та на проведення розрахунків з оплати праці працівникам комунальних некомерційних підприємств, які з 1 квітня 2020 року переходять на прямі взаємовідносини з Національною службою здоров’я України (обласній клінічній лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги, онкологічному диспансеру,  протитуберкульозному диспансеру, кардіологічному центру, центруСНІДу, центру відновного лікування  та комплексної реабілітації дітей)  – 2650,0  тис. грн.  та закладам, які будуть утримуватися з обласного бюджету (базі спеціального медичного постачання  та медико-соціальній експертній комісії) – 350,0 тис. грн.;

– медичної субвенції, яка спрямовується Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації –5121,454 тис. грн. на придбання обладнання для перинатального центру.

Проголосувавши за відповідні зміни, народні обранці надали можливість своєчасно розпочати фінансування об’єктів, спрямувавши кошти на забезпечення найбільш необхідних видатків обласних установ, в тому числі на продовження будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини та фінансування робіт на дорогах області, забезпечивши при цьому можливість своєчасного проведення тендерних процедур, тощо.

Додатково, було прийнято рішення про перейменування окремих закладів освіти області (зокрема, Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету, комунального закладу "Чернівецький обласний коледж мистецтв імені С.Воробкевича та інші).

Депутати обласної ради розглянули низку інших важливих питань щодо забезпечення життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області.

1