Чернівецька обласна рада вимагає від Кабінету Міністрів України скасувати абонентську плату за транспортування газу

Чернівецька обласна рада вимагає від Кабінету Міністрів України скасувати абонентську плату за транспортування газу

04.02.2020, 21:39
Сьогодні, 4 лютого 2020 року, під головуванням керівника крайової представницької влади Івана Мунтяна відбулось пленарне засідання 35-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання.
 
Учасники пленарного засідання крайового парламенту прийняли низку вкрай важливих рішень для життєдіяльності області. Зокрема, затвердили План заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року, внесли зміни до Регіональної програми розвитку культури на 2020-2022 роки.
 
Депутати обласної ради прийняли вкрай складне рішення про ліквідацію обласної комунальної установи «Дитячий санаторій «Щербинці», протитуберкульозного санаторію «Красноїльськ» СТМО «Фтизіатрія», «Обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора».

З 1 квітня 2020 року, відповідно до реформи медичної галузі, фінансування будь-яких закладів санаторно-курортного типу в Україні буде скасовано. Також, Бюджетний кодекс не дозволяє це робити місцевим бюджетам.
 
 - На сьогоднішньому пленарному засіданні сесії Чернівецької обласної ради. Депутати зібралися вперше в цьому році для плідної та активної роботи, - прокоментував хід сьогоднішнього засідання голова обласної ради Іван Мунтян. 

- Депутати сьогодні прийняли низку вкрай важливих рішень. Зокрема, рішення, які не популярні та не приймати які народні обранці не можуть. Йдеться про ліквідацію обласної комунальної установи «Дитячий санаторій «Щербинці», протитуберкульозного санаторію «Красноїльськ» СТМО «Фтизіатрія», «Обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора».

- З 1 квітня 2020 року, відповідно до реформи медичної галузі, фінансування будь-яких закладів санаторно-курортного типу в Україні буде скасовано. Більше того, Бюджетний кодекс не дозволяє це робити і місцевим бюджетам. Хочу зауважити, що НСЗУ гарантує лікування дітей, хворих на туберкульоз, зокрема у спеціалізованих закладах та відділеннях. В свою чергу, ми можемо забезпечити оздоровлення діток у спеціалізованих санаторіях всеукраїнського рівня. Запевнив присутніх на сесії схвильованих працівників колективів відповідних установ, що після закриття санаторіїв, їм гарантують забезпечення робочими місцями  - запевнив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

 Також народні обранці підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування абонентської плати за транспортування газу.
 
Вдячний депутатам за підтримку дуже потрібного звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування абонентської плати за транспортування газу. Сьогодні в сесійній залі відбулося дуже жваве обговорення проекту звернення, адже вже не один тиждень лунає обурення з приводу цієї ситуації від багатьох буковинців. Сподіваємося на позитивне вирішення питання, - сказав Іван Мунтян
 
Принагідно Іван Мунтян привітав затверджених заступників голови Чернівецької ОДА та новопризначених голів Кельменецької, Кіцманської, Хотинської та Сокирянської районних державних адміністрацій. Побажав плідної праці та успіхів. 
  • Джерело: Пресслужба обласної ради
1