Чернівецька обласна рада висуне свого кандидата на посаду губернатора Буковини

Чернівецька обласна рада висуне свого кандидата на посаду губернатора Буковини

20.11.2014, 15:05

Про відповідне право - рекомендувати кандидатів на посаду голів обласних державних адміністрацій, яке депутатському корпусу забезпечує чинне законодавство, колегам нагадав депутат Чернівецької обласної ради Олег Унгурян. Пропозиція створити робочу групу з представників фракцій, депутатських груп тощо прозвучала під час сьогоднішньої позачергової сесії обласної ради.

- Всім нам відомо, що 29 жовтня  Президент України своїм указом звільнив із займаної посади голову Чернівецької обласної державної адміністрації. У Законі «Про місцеве самоврядування в Україні» є визначені (у 4 розділі) повноваження обласної ради. І до цих повноважень є право на внесення до Кабінету міністрів України пропозиції щодо голови місцевої державної адміністрації, - зазначив депутат.

За підсумками такого обговорення, голова Чернівецької обласної ради внесе відповідну кандидатуру на розгляд сесії для її підтримки депутатським корпусом. 

- Я пропоную, щоби ми сьогодні прийняли протокольне рішення і доручити голові обласної ради створити робочу групу з числа представників фракцій і депутатських груп, позафракційних депутатів, з числа громадських організацій і опрацювати це питання. Вже на наступну чергову сесію вийти з конкретними напрацюваннями по даному рішенню, - додав Унгурян.

"Останні скликання депутати обалсної ради не використовували надане нам законом право і ми всі є свідками того, до чого це призвело", - сказав Олег Унгурян. 

Колеги бурхливо відреагували на ці його слова, згадавши яку роль сам Олег Унгурян відігравав при губернаторі Михайлові Папієві. Хоча сам промовець, напевно, мав на увазі іншого голову Чернівецької ОДА. 

Принагідно також варто зауважити, що більшість документів, внесених на розгляд сьогоднішньої позачергової сесії, підписано в.о. голови Чернівецької ОДА Р.Марчуком, який є заступником голови ОДА - керівником апарату. 

1