Чернівецька обласна рада підтримала ініціативу народних депутатів Бурбака і Федорука

Чернівецька обласна рада підтримала ініціативу народних депутатів Бурбака і Федорука

21.12.2017, 16:28

Сьогодні під час сесії облради голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук вніс пропозицію оголосити 2018 рік – роком Буковинського Віча.

Посадовець зазначив, що Буковинське Народне Віче 3 листопада 1918 року належить до найвизначніших подій в історії українського населення Буковини.

«У цей переломний момент багатовікової історії українців краю вирішувалася його державна приналежність, його історична доля. Пройшли десятиліття, та твердо висловлене й записане в резолюції Віча бажання буковинців:«Хочемо до України» надійно лягло однією з цеглин у міцну підвалину нашого спільного українського державного дому», – наголосив Олександр Фищук.

Пропозиція голови облдержадміністрації підтримана депутатами облради.

Століття Буковинського Віча 3 листопада 1918 року відзначать на державному рівні

 Нагадаємо, народні депутати України Максим Бурбак та Микола Федорук (обидва - фракція "Народного фронту") ще минулого року зареєстрували відповідний проект постанови Верховної Ради України. Після того, як її підтримає парламент, урочистоті з нагоди історичної події будуть проведені на всеукраїнському державному рівні. 

 Нагадаємо, сота річниця Буковинського Віче, на якому буковинці висловили бажання приєднатися до Великої України, припадає на 3 листопада 2018 року.  

 Джерело: http://chv.tv/ 

1