Чернівецька обласна рада переплюнула Верховну!

Чернівецька обласна рада переплюнула Верховну!

21.12.2012, 20:06

Сьогодні, 21 грудня, на першому пленарному засіданні 14-ї сесії обласної ради було прийнято обласний бюджет на 2013 рік. Розгляд проекту трива не більше 15 хвилин і був проголосований практично без обговорення. Цим самим депутати облради побили рекорд Верховної Ради (ВРУ ухвалила бюджет країни на 2013 рік за 32 хвилини).  Бюджет підтримами 57 депутатів з 83 зареєстрованих у сесійній залі.

Єдину пропозицію — передбачити півмільйона гривень на придбання спортивного інвентаря для шкіл області, відхилили. За словами заступника голови ОДА, начальника фінуправління Крищенка, бюджет подано збалансованим і зміни в нього вносити практисно неможливо. Тобто щоб передбачити певну суму на додаткові видатки, треба з іншої статті цю суму забрати. Було підтримано лише одну зміну-уточнення, яку запропонував голова постійної комісії з питань економіки, бюджету та інвестицій Михайло Березовський.

Відповідно до головного фінансового документу області, доходна частина обласного бюджету на 2013 рік визначена в сумі 2 млрд. 15,3 млн. грн., що на 425,8 млн. грн., або 26,8% більше, ніж затверджено на 2012 рік. Видатки обласного бюджету на наступний рік: 2 млрд. 14,8 млн. грн., що на 425,9 млн. грн. більше, ніж в 2012 році.

Зокрема, збільшення видатків на освітню галузь складає 5%, на галузь охорони здоров’я -59,5%, на соціальний захист населення - 26,6% та на фізичну культуру
 і спорт - 5,6%. На освіту виділили 240 млн. грн., охорону здоров’я – 365 млн. грн., соціальний захист і соцзабезпечення – 67 млн. грн., культуру і мистецтво – 38,7 млн. грн.

Опозиція бюджет критикує, називаючи його незбалансованим та необдуманим.

Провладні сили стверджують, що бюджет збалансований, окрім того – без дефіциту. Як зазначила заступник начальника Головного управління фінансів Чернівецької ОДА Анжела Дякова, бюджет є збалансованим, дефіциту немає, видатки відповідають надходженням. Він пройшов усі профільні комісії і не мав заперечень. "Всі заплановані надходження є реалістичними і відповідають нашим можливостям у 2013 році", - сказав заступник голови ОДА, начальник фінуправління Кирило Крищенко. Як зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, вчасне прийняття бюджету області забезпечить виплату заробітної плати та інших виплат за захищеними статтями, а також належний соціально-економічний розвиток регіону.

Джерело: vidido.ua та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Який бюджет, якщо на порядку денному обід, зусріч з партнерами, обговорення корпоративу. Доходи, видатки,  дефіцит, нащо це їм?

Cвоє вони і так заберуть з бюджету для тіньових програм

avatar

Безжалісна Немезиді

21 грудня 2012 16:41

О. червонрпикий буряк-Бурбак! Червоний, звісно, від морозу:-) 

avatar

Зиданеме

21 грудня 2012 17:18