Чернівецька міськрада спробує ще раз відправити Януковича і Азарова у відставку

Чернівецька міськрада спробує ще раз відправити Януковича і Азарова у відставку

10.12.2013, 19:28

Чернівецька міська рада повторно спробує відправити уряд і Президента у відставку. 

Позачергова 43 сесія Чернівецької міської ради скликається 20 грудня. Про це повідомили у секторі інформації міської ради.

На розгляд позачергової сесії повторно виноситься рішення 42 сесії Чернівецької міської ради VI скликання від 2.12.2013 р. №1038 «Про звернення до Президента України Януковича В.Ф., Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури України».

Це може означати, що секретар міської ради Михайлішин таки наклав вето на попереднє рішення ради. І тепер це питання виносять повторно, щоб його подолати. Просто прес-служба так завуальовано написала - повторно виноситься - щоб не підставляти шефа. 

Під час прес-конференції 05.12.2013 BukNews запитав депутата Чернівецької міської ради Олексія Каспрука, чи не бачить він передумов для спільного з фракціями «Батьківщина» і «Наша Україна» засудження розгону Євромайдану без участі депутатів від Партії регіонів

Ось, що лідер фракції "За батьківщину" тоді відповів: 

- Проект рішення, від якого тепер відмовляються регіонали, і на яке Віталій Михайлішин може накласти вето, був запропонований самою фракцією Партії регіонів, - заявив сьогодні під час прес-конференції Олексій Каспрук. - Це чітко характеризує з ким нам доводиться мати справу, працювати в Чернівецькій міській раді. Люди пропонують проект рішення, за нього голосують. А потім починають розповідати, що вони не розуміли, що воно незаконне і просимо накласти на нього вето. Це можна пояснити лише тим, що змінилася політична ситуація і надійшла відповідна вказівка згори. Шок через побиття і розгін майдану призвів до того, що вони перелякалися і голосували за все, що завгодно. Коли ситуація змінилася, то одразу включили задню передачу і почали просити накласти вето.

- Щодо можливості ухвалення рішень разом з іншими фракціями, то заявляю офіційно: ситуація в Чернівецькій міській раді з моменту зняття міського голови Федорука принципово не змінилася. Більшість у раді належить Партії регіонів і контрольованим нею депутатам колишніх демократичних фракцій. Це фракція «Наша Україна», «Батьківщина». В цьому питанні вони будуть підтримувати позицію Партії регіонів і виконувати вказівки Чернівецької ОДА. Тому ухвалення будь-якого рішення з даної проблеми на сьогодні є неможливим.

Зазначене звернення, нагадаємо,  з вимогою добровільної відставки Президента та уряду, притягнення до відповідальності винних за силовий розгон Майдану та звільнення Юлії Тимошенко, 2 грудня підтримали 46 депутатів Чернівецької міської ради із 48 зареєстрованих у сесійній залі, в тому числі більша частина фракції Партії регіонів. 

Однак уже наступного дня після зустрічі голови ОДА М. Папієва з членами фракції ПР, з’явилася заява, в якій депутати провладної більшості у міській раді заявили, що звернення приймалося з порушенням процедури та регламенту і є перевищенням повноважень міської ради. Вони просили секретаря міської ради не підписувати це рішення.

Частково використано матеріали bukpravda.cv.ua.

Раніше ми повідомляли:

Біси рідного міста

Регіонали самі запропонували проект рішення про відставку Януковича і Азарова, від якого тепер відмовляються (+відео)

Чернівецькі регіонали відмовляються від свого голосування за відставку Януковича, Азарова і покарання Захарченка

Михайлішин може накласти вето на рішення про відставку Януковича, Азарова і звільнення Тимошенко

Чернівецька міська рада заховала своє рішення з вимогами відставки Януковича, Азарова і звільнення Тимошенко

1


КОМЕНТАРІ (1)

ВИ ЯК ДЕБІЛИ! 20 грудня !!!! чеез 10 днів!!!! та мо кабмін повиздихати може чи сам УЙті ........ ВИ В ОБЛАСТІ ТА МІСТІ УРОДИ ВСІ!!!!!!!!!!!!!!!! НЕМАЄ САМОВРЯДУВАННЯ!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

.

10 грудня 2013 16:06