Чернівецька міськрада просить Порошенка повернути Шухевичу і Бандері звання Героїв України: Продан і Михайлішин заграють з електоратом регіоналів

Чернівецька міськрада просить Порошенка повернути Шухевичу і Бандері звання Героїв України: Продан і Михайлішин заграють з електоратом регіоналів

09.10.2017, 17:14

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про звернення до президента Петра Порошенка щодо повернення Роману Шухевичу та Степану Бандері звання Героїв України.

Відповідне рішення на сьогоднішній черговій сесії міськради підтримали 22 депутати.

У зверненні до Порошенка зазначається, що 12 жовтня Бандеру і Шухевича було юридично позбавлено звання "Герой України". 

"Без сумнівів, що рішення про скасування відповідних указів суд ухвалював за вказівкою тодішньої Адміністрації Президента та під безпосереднім керівництвом агентури держави-агресора - Російської Федерації. Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою відновлення історичної справедливості, але й однією з вимог Революції Гідності", - йдеться у тексті звернення.

"Громада Чернівців вимагає відновити історичну справедливість та повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України. Вже давно настав час відобразити реальний стан справ у правових документах держави", - зазначається у зверненні до Порошенка.

Автор проекту рішення Андрій Ілюк із фракції "Свобода" на своїй ФБ-сторінці оприлюднив результати поіменного голосування депутатів за це питання. 



Не голосували за це звернення депутати Ростислав Білик (Рідне місто), Андрій Брязкало (Самопоміч), Роман Гаїна (Батьківщина), Віталій Гавриш (Самопоміч), Віталій Матвієнко (Самопоміч), Віталій Михайлішин (Рідне місто), Василь Продан (Рідне місто), Олександр Пуршага (Батьківщина), Любов Сорохан (Батьківщина). Утримався депутат Валерій Казимірович (Батьківщина).

Міський голова Олексій Каспрук проголосував "за".

Джерело:  molbuk.ua 

1


КОМЕНТАРІ (1)

спочатку вівчить воліньску різню , дуже допомогає . 

avatar

Щури

10 жовтня 2017 07:49