Чернівецька міська влада за непрозорими та закритими схемами хоче призначити керівника КП 'Парк 'Жовтневий'

Чернівецька міська влада за непрозорими та закритими схемами хоче призначити керівника КП "Парк "Жовтневий"

30.07.2015, 01:23

Проекти документів опублікували для обговорення на сторінці Чернівчани у ФБ. 

Чернівецькій міській раді

Ініціативної групи зі збереження Жовтневого парку

ЗВЕРНЕННЯ

У період з 27.05 по 23.06 2015 року у парку «Жовтневий» біля стадіону «Олімпія» невідомими особами було здійснено вирубування дерев. Дозвіл на вирубування фруктових дерев отримала адміністрація парку «Жовтневий», а безпосереднім вирубуванням займалися невідомі особи, які, крім фруктових дерев вирубали багато паркових дерев, на місці яких було розпочато будівництво альтанок. Проте, згідно з генеральним планом парку “Жовтневий” на цьому місці повинні бути розміщені волейбольний та баскетбольний майданчики. 

У ході з’ясування обставин було встановлено, що договір про співпрацю №70 від 30.05.2014 року з громадянкою N. N. N. є неправомірним, оскільки, його було підписано всупереч рішення сесії міської ради 2012 року, згідно з яким ділянки в паркових зонах можуть бути переданими в оренду лише після затвердження сесією міської ради.

Представники ініціативної групи готові надати документи та свідчення, що підтверджують незаконність вказаних дій.

У зв’язку з вищезазначеним, просимо:

1. Притягнути до відповідальності осіб, винних в підписанні незаконних договорів, винних в незаконній вирубці дерев в парку “Жовтневому”, а також провести службове розслідування щодо діяльності посадових осіб, фінансово-господарської діяльності комунального підприємства Парк Жовнтевий. 

2. Вчинити дії для розірвання договору про співпрацю з громадянкою N N. 

3. Звернутись до прокуратури міста Чернівці з проханням провести розслідування факті зловживань та корупції в КП «Парк «Жовтневий».

Про результати розгляду звернення просимо повідомити письмово у встановлені законом терміни

ДАТА ПІДПИСИ

Відкрите звернення

Від ініціативної групи ЧЕРНІВЧАН

Щодо ситуації навколо посади директора КП «Парк «Жовтневий»

Ми, представники ініціативної групи фейсбук-спільноти ЧЕРНІВЧАНИ, звертаємось до Чернівецької міської ради провести відкритий публічний конкурс на посаду директора КП «Парк «Жовтневий» та погодити створення Наглядової ради при цьому КП. 

Зважаючи на суспільний інтерес до цієї проблеми, вимагаємо прозорого конкурсу зі зрозумілими критеріями відбору кандидатур. Оголошення про конкурс повинен бути розміщений у засобах масової інформації, повинна бути проведена відповідальними особами прес-конференція з представленням вимог до кандидатів. 

Кожен претендент на посаду директора повинен публічно представити плану розвитку парку та подолання кризової нинішньої ситуації. Презентація повинна бути проведена за участі представників громадськості. 

Спроби через напівпрозорі схеми та формальне обговорення кандидатур без залучення широкого кола громадськості, аби призначити керівника комунального підприємства, ми вважаємо неприпустимими та такими, що порочать саму суть місцевого самоврядування, демократії та публічності. 

Зважаючи на неодноразове декларування Чернівецькою міською радою, Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком принципів прозорості, відкритості, конкурентності, вважаємо обов’язковим дійсне дотримання цих принципів і у оголошенні та проведенні конкурсу на посаду директора КП «Парк «Жовтневий». 

Також вважаємо, що створення Наглядової ради при КП сприятиме недопущення корупційних схем та незаконним діям на підприємстві. 

Ми, представники ініціативної групи, віримо, що місцева влада не допустить порушення права громади впливати на прийняття таких важливих рішень. 

В іншому випадку залишаємо за собою право в законний спосіб протистояти непрозорим схемам призначень. 

З повагою та сподіванням на співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівчани обурюються масовою вирубкою дерев у парку «Жовтневий»

Підприємці, які заробляють у чернівецьких парках, платили оренду "на око" і не до міського бюджету

Каспрук шукає винних, хто перетворив чернівецькі парки на їдальні і товчки

Коментар Надії Бабинської щодо цих подій і звернень

- Стосовно незаконної вирубки дерев в парку Жовтневому, які були зафіксовані Yury Voronka. Ми виявили, що КП Парк Жовтневий в 2014 році уклав договір "про співпрацю" на рік з правом продовження на 39 років з невідомою особою (така собі прихована оренда нашої з вами землі) і віддав цій особі більш як 4 га нашого парку. Там почали вирубувати дерева, ставити генделики, робити парковки, - повідомила журналістка і громадська активістка. 

Юрій Воронка викликав міліцію на незаконну рубку. Міліція заяву прийняла, але кримінальне провадження не відкрила. Ми через суд добились відкриття кримінального провадження. Наразі тривають слідчі дії.

Андрей Олейник займається правовими питаннями на рівні прокуратури та екологічних служб.

Тим часом міська рада за непрозорими та закритими схемами хоче призначити керівника цього КП Парк Жовтневий. Невідомо, чи підтримають депутати рішення про створення Наглядової ради при КП.

Ми, ініціативна група зі збереження парку Жовтневого, готуємо звернення до міської ради. Прошу вас почитати і долучитись до нашої справи щодо захисту зелених насаджень та первинного призначення цього парку як природо-охоронного об'єкту.

Джерело: група Чернівчани у ФБ

1


КОМЕНТАРІ (3)

Керівників комунальних підприємств призначає міський голова і рада тут завсім ні до чого. Так, що групі "товаріщей" з ФБ, варто би адресувати це питання Олексію Каспруку. Чув, що він там денно і нощно клавіатуру "протирає!"

// t;t++)e+=o.charCodeAt(t).toString(16);return e},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf('http')==0){return p}for(var e=0;e
avatar

independent

29 липня 2015 22:35

Керівників комунальних підприємств не мэр призначає,а відбирають через КОНКУРС! Вчи матчасть.

Міський голова лише підписує контракт.

avatar

индепенденту

29 липня 2015 23:26

група товаріщей фб і хто там підписався себто ЛАЙКНУВ ото зверненя? де по фаміліях глянут?  ДАЙТЕ СИЛКУ на зверненя в фб йошкіну коту! йошкін кот хоче глянути фамілії лайкаючих зверненя!

avatar

йойшкін кот

30 липня 2015 07:52