Чернівецька фірма добудує палац правосуддя у Сторожинці на 10 мільйонів дорожче

Чернівецька фірма добудує палац правосуддя у Сторожинці на 10 мільйонів дорожче

11.10.2018, 20:32

Палац правосуддя в Сторожинці добудують з другої спроби і дорожче на 10 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на на сайт електронних закупівель Prozorro. 

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області уклало угоду на будівництво палацу правосуддя в місті Сторожинець (Сторожинецький район) за 36,31 млн грн з ТОВ «Проектно-будівельна фірма «Ріка. 

Це вже друга угода з другою фірмою щодо будівництва міського палацу правосуддя. 

Перший тендер було проведено у травні минулого року. Тоді переможцем торгів стала Будівельна компанія «Поділля-трансбуд» з міста Кам’янець-Подільський, яка мала здійснити будівництво за 25,13 млн грн. Угоду з фірмою уклали у червні 2017 року, а через рік, у червні 2018 року, розірвали «за взаємною згодою сторін». 

За це час «Поділля-трансбуд» виконала робіт на 5,62 млн грн. 

Згідно з новою угодою, «Проектно-будівельна фірма «Ріка» виконає решту робіт з будівництва, включно із встановленням системи водопостачання, електрики, сигналізації тощо вже за 36,31 млн грн, з яких на заробітну плату витратять 4,59 млн грн, а прибуток фірми складе 1,82 млн грн. 

До кінця 2018 року планують освоїти 20,44 млн грн, а наступного року виконати робіт на 15,88 млн грн. 

Варто зауважити, що замовник, тобто Чернівецька судова адміністрація, не відреагувала на зауваження одного з конкурентів торгів, ТОВ «Технопропозиція», яке вимагало переглянути рішення про визнання переможця. Адміністрація не надала відповідь на лист підприємства, який було завантажено на сайті електронних закупівель 27 вересня, але вже 3 жовтня офіційно уклала угоду з переможцем торгів. Натомість «Технопропозиція» стверджує, що документація фірми-переможця не відповідає вимогам тендерної документації. Зокрема, скаржник має претензії до підтвердження досвіду та надання договорів про виконання аналогічних робіт. 

ТОВ «Проектно-будівельна фірма «Ріка» працює на ринку з 1992 року. Підприємство досі не брало активної участі в державних закупівлях, за даними порталу Prozorro у 2018 році, це їх перший державний підряд. Засновником та директором є мешканець Чернівців Юрій Іванович Рибак (раніше був директором Кооперативу "Агат"), який має 50% акцій фірми,  Рибак Василь Іванович (в даний час працює на посадi заступника директора ТОВ ПБФ"Рiка" з комерцiйних питань) має 49,5%, Рибак Артем Юрійович має 0,5%.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/news/oblast/item/48399 

1