Чернівецька філармонія повинна мати статус 'Національної'. В пам'ять А.Візнюка - Наталя Фрунзе

Чернівецька філармонія повинна мати статус "Національної". В пам'ять А.Візнюка - Наталя Фрунзе

27.12.2016, 14:02

Член виконкому чернівецької міської ради Наталя Фрунзе підняла важливе питання "Надання статусу "Національної" Чернівецькій обласній філармонії".

Активістка вимагає, аби це давнє, але болюче питання, про яке так мріяв Анатолій Візнюк при житті, збулося бодай в його пам'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькій філармонії не надають статусу національної, бо жаліють грошей з обласного бюджету

Наталя Фрунзе написала цілу історію статусного питання на своїй сторінці у Фейсбук:

"Чому я вирішила написати цей пост, зараз ви зрозумієте,я повинна закінчити розпочату ще в жовтні місяці справу перед Анатолієм Візнюком, на громадській раді при обласній адміністрації я підняла питання "Про надання статусу "Національний" Чернівецькій обласній філармонії".

Я звернулась до голови обласної адміністрації, пана Олександра Фищука, до голови громадської ради пана Ярослава Кирпушко підтримати пропозицію, а далі звернутися до Президента України та Міністерства культури щодо надання філармонії статусу національного закладу України! Після засідання до мене підійшов пан Анатолій Візнюк, дуже дякував за підтримку, сказав, що вже багато років звертається до чиновників, але на жаль, ті лише обіцяють і ніяких результатів немає...

Наступна громадська рада відбулася 21 грудня, в порядок денний пан Кирпушко включив питання, яке мене обурило - "Про вивчення питання щодо надання статусу національної обласній філармонії"... мене добило слово ВИВЧЕННЯ, що вивчати ШАНОВНІ??? Чернівецька обласна філармонія є гордістю усієї Чернівецької області. Щорічно організовує більше півтисячі концертів і за своїм потенціалом посідає одне з провідних місць в Україні. Зі сцени Чернівецької обласної філармонії зазвучали й стали відомі світові: О.Руснак, С.Ротару, Н.Яримчук, В.Зінкевич, О.Сєров, П.Дворський, С.Шкурган, Л.Сандулеса, І.Бобул, вокально-інструментальний ансамбль "Червона рута" та "Смерічка".

Народні артисти України, які працюють в обласній філармонії:

Левко Дутківський- відомий український композитор,режисер, педагог. 
Чеботов Павло- скрипач, диригент, Народний артист України, художній керівник академічного камерного оркестру.
Ярослав Солтис- працює солістом хору Заслуженого Академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю- Народний артист України -2008 році.

При Чернівецькій обласній філармонії був заснований художній колектив- ЗАСЛУЖЕНОГО АКАДЕМІЧНОГО БУКОВИНСЬКОГО ансамблю пісні і танцю. Указом Президії Верховної Ради України від 4 липня 1969 року за заслуги у розвитку музичного і хореографічного мистецтва було присвоєно почесне звання заслужений ансамбль України та присвоєне звання академічного. 

Академічний симфонічний оркестр- активний пропагандист української симфонічної музики та творів композиторів української діаспори. 

29 вересня 2008 року Чернівецькому симфонічному оркестру було присвоєно звання "Академічний".

Діяльність Чернівецької обласної філармонії поєднує як класичні, так і сучасні методи популяризації музичного мистецтва, діяльність філармонії сприяє реалізації ідеї національного відродження і підвищення іміджу України у світі!!!

Я звертаюся до депутатів Верховної Ради- Богдана Онуфрика, Івана Рибака, Влада Севрюкова, Григорія Тиміша, Оксани Продан, Марії Матіос, Миколи Федорука, Максима Бурбака, до депутатів Чернівецької обласної ради, до депутатів Чернівецької міської ради щодо ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ТА МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ ,щодо НАДАННЯ ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСНІЙ ФІЛАРМОНІЇ СТАТУСУ "НАЦІОНАЛЬНИЙ".

Тому, я прошу Вашої підтримки, в Пам'ять Анатолія Візнюка... ( це була його одна з найзаповітніших мрій, на жаль, вона не здійснилась при житті...).

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1