Чернівецька блогосфера виступила проти цензури в Інтернеті

Чернівецька блогосфера виступила проти цензури в Інтернеті

20.01.2012, 04:00

Чорною стрічкою «Зупини цензуру» на логотипі сайту ініціативна група чернівецької блогової мережі ВКурсі висловила свою солідарність з протестами Інтернет-громадськості проти можливого прийняття Stop Online Piracy Act (SOPA) та Protect Intellectual Property Act (PIPA) 24 січня 2012 р., і закликала власників Інтернет-ресурсів приєднатись до всесвітньої акції.

Адміністрація мережі вважає законопроекти SOPA та PIPA початком уведення мережевої цензури на інформацію та звертає увагу українських користувачів на залежність світового Інтернету від рішень федеральних органів Сполучених Штатів Америки. Оскільки більша частина Інтернет-інфраструктури зосереджена на території США, нормативне регулювання Мережі в окремо взятій країні автоматично впливає на політику щодо делегування доменних імен та розповсюдження інформації на планеті — відтак дані законопроекти обмежують свободу користувачів Інтернету по всьому світу.

На даний момент незгоду з проектом SOPA висловили компанії «Wikimedia», «Google», «Facebook», «Twitter», «Mozilla», «Yahoo!», «WordPress», «Tumblr», «LinkedIn», «eBay», «Reddit», "GoDaddy", AOL та мільйони користувачів соціальних мереж. Чернівецькі користувачі також можуть внести свою частку, доєднавшись до загальномережевої акції протесту на сайті «Stop American Censorship».