Чернівецька «Батьківщина» не братиме участі у легітимізації  «стушкованої» міської ради

Чернівецька «Батьківщина» не братиме участі у легітимізації «стушкованої» міської ради

17.11.2011, 18:38

Заява обласної і міської організацій партії ВО «Батьківщина»

 Попри повне підпорядкування міської ради у Чернівцях представникам партії влади, цей скомпрометований орган самоврядування намагається вдавати демократію. Нині при міськраді оновлюється склад Громадської ради, до якої запрошують і представника від партії ВО «Батьківщина». Наша партія категорично заявляє, що не має наміру бути декорацією для фальшивих ігр  у демократію і брати участь у легітимізації  «стушкованої» міської ради.

 Нагадуємо: міська рада Чернівців своїми діями спотворила волевиявлення чернівчан, ігнорує інтереси громади і повністю працює за вказівкою і на користь партії влади. Більшість народних обранців, які стали  депутатами за списками опозиційних партій або навіть здобули мандати на мажоритарних округах від «Батьківщини» та інших опозиційних сил, скористалися брендами рейтингових політичних сил, а згодом свідомо, відкрито й обдумано знехтували наказом своїх виборців і перейшли на сторону влади. Вони незаконними маніпуляціями відправили у відставку обраного громадою міського голову і так само незаконно віддали цю посаду ставленику партії влади. Оскільки і обласна рада вже багато місяців не має легітимного голови облради, то самоврядування в області фактично знівельоване. В результаті вся влада узурпована і сконцентрована в одних руках – голови ОДА і облорганізації Партії регіонів в одній особі. На знищення громадської ініціативи про перевибори скомпрометованої міської ради кинуті всі сили і засоби влади – від безмежних псевдоюридичних зачіпок до підконтрольних судів і брудних піар-технологій.

Через це ВО «Батьківщина» чітко відмежувалася від такої зрадницької позиції, виключила зі своїх лав пристосуванців з міської ради і заявила про розформування фракції «Батьківщина» в Чернівецькій міськраді. Більше того, ми наполягаємо на тому, що подальше іменуваня їх фракцією «Батьківщини» є не лише безпідставним, але й незаконним. Адже фракції формуються на партійній основі, і склад їх визначається самими фракціями. І при кожній нагоді нагадуємо виборцям про те, хто є хто.

ВО «Батьківщина» не даватиме приводу міській раді демонструвати свою легітимність. Саме тому, а також на знак протесту проти політичних репресій нинішньої влади, якій підконтрольна міська рада, участь у громадських радах  при міськраді вважаємо неприйнятною. Нинішній склад міськради – це не вибір громади, а лише пристосуванство і підтасовка.



КОМЕНТАРІ (1)

Нарешті чітка позиція БЮТ у чернівецькому конфлікті. Бо раніше позиція Батьківщини була не зовсім зрозумілою. Зрадників, ніби, виключили, але за Колю не заступилися. Тепер все чітко сформульовано: "Вони незаконними маніпуляціями відправили у відставку обраного громадою міського голову і так само незаконно віддали цю посаду ставленику партії влади" Браво, Мунтян!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

Браво, Мунтян!

17 листопада 2011 14:55