Чернівчанина засуджено до довічного позбавлення волі

Чернівчанина засуджено до довічного позбавлення волі

23.03.2012, 13:25

Кілька днів тому Шевченківський районний суд м.Чернівців підтримав позицію державного обвинувача і засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна 52-річного чернівчанина Леоніда З.

         Встановлено, що 17 лютого 2010 року в обідній час Леонід З., який нелегально перетнув україно-румунський кордон, проник у помешкання жительки м.Сірет (Республіка Румунія), де, з метою заволодіння чужим майном, двічі вистрілив із вогнепальної зброї в голову господарки квартири. Продовжуючи свої злочинні дії, він також здійснив постріл через подушку в голову п’ятирічної доньки потерпілої, яка стала свідком вбивства матері. Після цього злочинець викрав із помешкання значну суму коштів, еквівалентну майже 160 тис. грн. Опісля з місця вчиненого злочину втік, а зброю сховав у невстановленому органами досудового слідства місці. Та вже наступного дня Леоніда З. затримали правоохоронні органи Румунії за підозрою у вчиненні цього вбивства.

         При визначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, а також те, що Леонід З. уже тричі був засуджений до позбавлення волі і становить небезпеку для суспільства.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області