Чернівчанина, який створив цех з виготовлення неякісної чорної та червоної ікри, можуть оштрафувати

Чернівчанина, який створив цех з виготовлення неякісної чорної та червоної ікри, можуть оштрафувати

01.11.2019, 21:36

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно чернівчанина, який створив цех з виготовлення неякісної чорної та червоної ікри. Загальна вартість небезпечної продукції, яку зловмисник розповсюджував на ринку, становить понад 700 тисяч гривень.

 Слідчі відділу розслідування у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що 46-річний місцевий підприємець створив цех з виготовлення та фасування неякісної продукції, яка є небезпечною для вживання.

 Виробничий процес порушник облаштував у гаражі без дотримання необхідних санітарно-гігієнічних норм. Суміш дешевої сировини та ікри різних видів зловмисник продавав під виглядом лососевої та осетрової. Свій контрафактний товар він збував у двох торгових точках на одному з ринків Чернівців.

 Під час обшуків у місцях виготовлення та продажу фальсифікату, поліцейські вилучили:

·         майже 2,7 тисячі жерстяних і скляних банок з ікрою;
·         приблизно 130 кілограмів імітованої червоної ікри;
·         96 кілограмів імітованої чорної ікри;
·         майже 63 кілограми червоної ікри невідомого походження;
·         4 кілограми протермінованого барвника червоного кольору;
·         обладнання та матеріал для фасування продукції.

 Зразки вилученої ікри поліцейські направили на судову експертизу з дослідження харчових продуктів. Відповідно до висновку експерта, вказана продукція не відповідає вимогам нормативних документів України щодо безпечності та якості, а її споживання може призвести до харчових отруєнь.

 Слідчі завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт за обвинуваченням порушника у скоєнні злочину, передбаченого статтею 227 (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1