Чернівчани звинувачують депутатів міськради у корупції на рекламі

Чернівчани звинувачують депутатів міськради у корупції на рекламі

28.07.2012, 03:41

Депутатів Чернівецької міськради мешканці міста звинуватили у корупційних схемах повязаних із зовнішньою рекламною і ті вирішили прийняти Положення про розміщення зовнішнішньої реклами , узаконивши на території Чернівців сталі форми та норми . На минулій сесії міськради розроблений проект цього документу не був проголосований . Його відправили на доопрацювання .Сьогодні з цього приводу відбулось засідання спеціальної комісії за участі підприємців , що причетні до зовнішньої реклами в місті.

Депутати міськради вирішили прописати чіткі правила гри на ринку зовнішньої реклами,Запевняють підприємців , що не мають намірів втручатись у їх бізнес , тим паче займатись перерозподілом ринку доходів, а хочуть на місцевому рівні прописати норми , котрі упущені в Законі про рекламу.Крім цього , вболіваючи за рідне місто , котре потопає в рекламних бігбордах і сіті лайтах , вони переймаються передвиборчою ефорією кандидатів , котрі здатні заліпити своїми обличчями кожний в місті стовп. Наразі так чинять пересічні громадяни, продаючи квартири , машини та різні речі. І це роблять безкоштовно.Підприємцям , котрі займаються розміщенням рекламної продукції за це доводиться платити.

В місті сьогодні 28 підприємців мають справу із зовнішньою рекламою.Щороку вони поповнюють міську казну на три мільйони. Не рахуючи того , що беруть участь у різноманітних святкуваннях , виготовляючи та надаючи місту безоплатно свою продукцію. Однак обранці вважають , що підприємці надто захопились зароблянням грошей і захаращують бігбордаим та сіті лайтами кожен пятнадцятий - двадцятий метр землі у місті , при інших нормах .

Члени спеціальної комісії прийняли рішення ввести штатну одиницю в місті , яка буде відповідати за естетичний вигляд обєктів зовнішньої реклами.

)) На період роботи комісії депутати навіть просять виконком не видавати дозволи на встановлення обєктів зовнішньої реклами, щоб не було непорозумінь, а також зняти всяку рекламну продукцію з електроопор. Надають право там залишитись лише державним прапорам та спеціальній святковій продукції . Імовірно , що в місті знову зявляться спеціальні тумби для реклами , а на стовпах , за прикладом Дніпропетровська , зявляться круглі барабани , де будуть клеїтись оголошення. Не виключно , що виносна реклама теж стане платною.

Сергій Писаренко, підприємець ПП "Зорепад": «Вот стоит столп. За 21 см я за него плачу 720 гривень городу. Візьміть 2- 3 підприємця , зберіть гроші і табличку напишіть , до прикладу на вулиці Канівській , що ремон зробили за кошти і т. д».

Було вирішено створити робочу групу , котра пройдеться головними магістралями обласного Центру та зробить фотофіксацію обєктів . Оцінивши ситуацію внесе свої корективи в необхідний місту документ. Підприємці можуть надсилати свої зауваження до Положення та рекомендації до 10 серпня. Депутати мають наміри винести питання реклами на чергову сесію міськради.

Галина Мурмилюк. Телеканал «Чернівці».

Джерело: mtrk.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Все прекрасно знают, что депутаты крышуют конторы, которые взяли ЗА КОПЕЙКИ В аренду землю под биллборды и весело перепродают по диким расценкам... Для устнаовки биллбордов за деньги малые "антизэлэнэ господраство" весело спилит любое дерево. Надо будет в ботаническом саду биллборд? не проблема - платешты бани и "гай" (як кажуть мисцеви деловары)

avatar

Некто

28 липня 2012 00:39