Чернівчани запідозрили мерію у намірах віддати 6 мільйонів гривень невідомій фірмі за ремонт водозабору, який раніше лагодили за кілька сотень тисяч

Чернівчани запідозрили мерію у намірах віддати 6 мільйонів гривень невідомій фірмі за ремонт водозабору, який раніше лагодили за кілька сотень тисяч

03.08.2020, 17:59

Ремонт водозабору чи відмивання грошей?

"Чернівціводоканал" оголосив про намір укласти договір за переговорною процедурою з ТОВ «Гарнобуд» на проведення аварійно-відновлювальних робіт на підземному водозаборі «Біла» в м.Чернівці, який частково постраждав внаслідок повені і зараз не функціонує. Примітно, що очікувана вартість договору складає 5,968 млн.грн., що фактично відповідає виділеній з бюджету м.Чернівці сумі в 6 млн.грн., цікаве співпадіння чи не так?

Щодо обгрунтованості цієї суми теж є питання, оскільки у 2018 році Водоканал виконував поточний ремонт водозабору за рахунок власних грошей і коштував він тоді декілька сотень тисяч гривень. Ми були присутніми під час проведення ремонтних робіт, колишній директор Чабан А.А. проводив нам екскурсію водозабором Біла (причиною зупинки водозабору було те, що у водозабір почали поступати поверхневі води, а не підземні).

Звичайно, що обидві ситуації не є тотожними, але якщо під час повені не постраждало насосно-силове обладнання, то розчистка водозабірних галерей і прочистка труб явно не буде коштувати 6 млн.грн. Поки немає договору невідомо що саме планують зробити, хочемо наголосити на тому, що за ці гроші реально замінити окремі ділянки водогону, чи це буде зроблено?

ЩО ВІДОМО ПРО ТОВ «ГАРНОБУД»?

Фірма «Гарнобуд» зареєстрована у Львові у січні 2020 року. З того часу фірма має лише 3 діючих договори на суму 5,1 млн.грн. на виконання ремонтних робіт (ремонт поліклініки Яворівської ЦРЛ за 1,3 млн.грн., договір з відділом освіти Яворівської РДА на 1,4 млн.грн. та Коростівською сільською радою на 2,4 млн.грн.).

Чи зможе фірма, якій пів року і яка немає досвіду виконання подібних робіт якісно відремонтувати водозабір за 60 місяців, чи будуть Чернівці мати проблеми з водопостачанням?

Панове Василь Продан, Антоніна Бабюк, Ярослав Цуркан за якими критеріями Чернівціводоканал обирав за переговорною процедурою фірму-підрядника на виконання ремонту водозабору в с.Біла?

Джерело: https://dozorro.org/tender/UA-2020-07-29-002415-c#tender

1