Чернівчани привітали Юлію Тимошенко з днем народження десятками букетами квітів (оновлено)

Чернівчани привітали Юлію Тимошенко з днем народження десятками букетами квітів (оновлено)

27.11.2012, 17:02

27 листопада до Дня народження Юлії Тимошенко, буковинські опозиціонери (ВО "Батьківщина", "Фронт Змін", ВО "Свобода") провели акцію «Квітка для Юлі». Вони разом з прихильниками Юлії Тимошенко та незгідними з тим, що лідер опозиції вже другий рік перебуває за ґратами, провели мітинг-протест. На мітинг приїхали люди з Сторожинеччини, Вижниччини, загалом близько сотні людей, висловились проти політичних переслідувань в Україні і проти незаконного ув’язнення Тимошенко. А по закінченню мітингу люди зібрали квіти для лідерки опозиції. Як символ підтримки незламної духом жінки та політика. У столиці однопартійці лідера опозиції привітали її урочисто, запустивши в небо голубів та повітряні кульки. У Чернівецькій області вирішили не повторюватися і символом привітання обрали троянди.

Сьогодні ув’язненій політичній діяці виповнилося 52 роки.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралися десятки чернівчан. Чи не в кожного в руках - букет квітів. Це - і активісти опозиційних сил, і місцеві політики.

Голова фракції ВО "Батьківщина" Шевченківської районної в місті ради Галина Виноградова напередодні цього зібрання відправила Юлії Тимошенко телеграму. Побажала політику, аби її визволили з в’язниці якомога швидше.

- Я не могла не прийти сьогодні сюди, - каже жінка. - Всі, хто тут зібрався, хоче привітати Юлію Володимирівну і побажати їй міцного здоров’я. Ми вболіваємо за те, щоби її якомога швидше визволили. Дуже хочемо, щоби вона якнайшвидше була біля нас. Я особисто надіслала Юлії Володимирівні телеграму. Побажала здоров’я, витримки і щоб вона не зламалась. Ми знаємо, що вона не зламається. Тільки, аби їй вистачило здоров’я витримати всі ці муки та знущання влади.

- У нас сьогодні свято, бо в Юлії Тимошенко сьогодні день народження, - каже Іван Мунтян, голова ВО "Батьківщина" в області. - Всі, кому небайдужа доля України, прийшли сьогодні сюди, на Центральну площу. Буковинська група підтримки Юлії Володимирівни поїхала до Харкова в лікарню, де вона зараз знаходиться. Вони теж вітатимуть нашого лідера з днем народження.

- Ми прийшли, аби передати наші вітання Юлії Володимирівні, - каже депутат облради Максим Бурбак. - Прикро, але вже другий рік поспіль ця мужня жінка зустрічає свій день народження за гратами. Але вони її не зламали. Вони не можуть побороти дух цієї жінки, яка сказала: "Ви мене не поборете!". Ми будемо її підтримувати. На ці вибори ми йшли з багатьма гаслами. Але одне з головних - звільнити всіх політичних в’язнів.

Політик, який прагне європейського майбутнього для України, незаконно перебуває за гратами, певен Юрій Скорейко, голова міської організації "Батьківщина". Тому сьогодні для всіх однодумців Тимошенко свято радісне і зі сльозами на очах водночас. Якщо декотрі історики нині кажуть, що Юлія Тимошенко в Україні єдиний джокер, який в змозі виступити проти діючої влади, то інші певні, що перебування опозиціонерки за гратами до кінця терміну може призвести до її політичного забуття.

- Юлія Тимошенко повинна бути на волі, але ті, хто думають, що сьогодні Юлія Тимошенко за гратами і вона зламається - вони глибоко помиляються. Юлія Тимошенко є і буде в політикумі. Незважаючи на те, що вона зараз за гратами, вона є визначальним фактором української політики. Сьогодні Юлію Тимошенко підтримують в Європі, підтримує більшість європейського суспільства, - наголосив Юрій Скорейко, голова міської організації ВО "Батьківщина".

Джерело: chas.cv.ua, molbuk.ua та citi.cv.ua

Як повідомив голова обласного осередку ВО "Батьківщина" Іван Мунтян, наразі група буковинців виїхала до Харкова, аби привітати Тимошенко. Особисто привітати Тимошенко зможе тільки її дочка, Євгенія. Їй дали триденне побачення з мамою. Щоправда, сьогодні іменинниця так і не зможе покуштувати ані торта, ані інших ласощів. Ще не минуло 17 днів, покладених для виходу з голодування, зараз їй можна тільки пюре.

 

1