Чернівчани підтримали петицію про перенесення фестивалю Маланки з центру міста. Каспрук - проти

Чернівчани підтримали петицію про перенесення фестивалю Маланки з центру міста. Каспрук - проти

17.01.2018, 17:52

Відповідне електронне звернення набрало 277 голосів

Електронна петиція щодо перенесення місця проведення Маланки з центру Чернівців набрала 277 голосів. Про це йдеться на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

Згідно п. 1.2 розділу ІІІ «Положення про електронні петиції у місті Чернівцях», звернення буде зареєстровано та розглянуто в порядку, передбаченому для розгляду звернень громадян виконавчим органом міської ради та невідкладно передано відповідному органу чи посадовій особі.

Згідно п. 2.1 розділу ІІІ «Положення про електронні петиції у місті Чернівцях», електронна петиція буде розглянута впродовж 10 робочих днів з дня оприлюднення.

Згідно п. 3.1. розділу ІІІ «Положення про електронні петиції у місті Чернівцях», електронна петиція після її реєстрації розглядається органом або посадовою особою, яким вона подана. На розгляд запрошується ініціатор, якому надається право представляти свою електронну петицію. Ініціатор може делегувати право представляти свою електронну петицію представнику.

Водночас, Міський голова Чернівців Олексій Каспрук вважає неможливим перенесення фольклорно-етнографічного фестивалю "Маланка-фест" з центру міста в Музей народної архітектури і побуту на Кемпінгу.

Про це посадовець повідомив у коментарі кореспонденту molbuk.ua

"Місце фестивалю може бути змінено, та чи варто? Вже відпрацьовані певні деталі свята за сім років. В самому музеї народної архітектури та побуту це зробити неможливо фізично. А вулицею Січових стрільців їздити туди-сюди недоречно", - сказав Каспрук.

"Не думаю, що це хороша ідея, тоді проведення цього заходу втрачає зміст взагалі. Так, скарги є, але вони є майже на всі заходи: чи то "Буковинська миля", чи то "Crosshill". В нас скаржилися навіть тоді, коли ховали загиблого в АТО і утворилися затори. Не думаю, що в будь-якому іншому місті, де проводяться такі заходи, є доступ транспорту до самого епіцентру події. Проте петиція є – будемо її розглядати", -додав О. Каспрук.

1