Чернівчани обвалили власний будинок самовільною гідроізоляцією, бо міська влада усунулася від проблеми ремонту середмістя

Чернівчани обвалили власний будинок самовільною гідроізоляцією, бо міська влада усунулася від проблеми ремонту середмістя

26.08.2019, 23:12

Господарі будинку на вулиці Руській, 66 у Чернівцях, стіна якого сьогодні обвалилась, вирішили самовільно зробити гідроізоляцію будівлі, поки триває ремонт вулиці.

Про це на власній Facebook-сторінці повідомив секретар міськради Василь Продан.

"Фундамент стрічковий, з бутового каменю. Мабуть, тому стіна й обвалилась. В цей час вдома знаходилась власниця із дітьми. Всі встигли вчасно вийти, ніхто не постраждав. Ночуватимуть люди у родичів. Зараз на місці працює комісія", – повідомив чиновник.

Згідно з офіційним повідомленням, 26 серпня до ДСНС надійшла інформація що у м. Чернівці по вул. Руська 66 під час проведення ремонтних робіт сталося руйнування фасадної стіни одноповерхового будинку з мансардою на площі близько 40 кв. м. Жертв та постраждалих немає. Під час проведення ремонту в будинку ніхто не проживав. Від ДСНС залучено 8 чол. о/с та 1 од. техніки.

За висновками комісії, стіна обвалилася через те, що власники не дотрималися усіх технологій під час проведення дренажних робіт, - пише https://acc.cv.ua/.  Про це заявив Володимир Самолюк, керівник управління надзвичайних ситуацій Чернівецької міської ради.

Це підтвердила і Олена Пушкова, керівниця відділу охорони культурної спадщини міської ради. "Даний будинок є фоновою забудовою або рядовою історичною будівлею, яка не має самостійної художньої цінності, але разом з пам'ятками і значними історичними будівлями складає цілісні містобудівні утворення, - каже Олена Пушкова. - У даному випадку власники будинку порушили правила виконання робіт з гідроізоляції, одночасно оголивши весь периметр будинку. Копати мали уступами в 1 метр, роботи мали виконувати будівельні організації з відповідними сертифікатами".

 Як розповів Інформаційному агентству АСС Володимир Середюк, заступник чернівецького міського голови, відбудовувати будинок повинен власник за свої кошти. 

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук доручив підсили будівлю, яка сьогодні обвалилась на вулиці Руській, 66.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці. 

Він зазначив, що сьогодні провів засідання комісії з надзвичайних ситуацій. 

"Звичайно, остаточні висновки за фахівцями. Але перші враження не втішні... Похвально, коли мешканці слідкують за своїми будинками. Але погано, що при цьому часто ігнорують необхідність отримання дозволів, поради фахівців, інтереси сусідів. Це призводить до біди", – повідомив міський голова.

Він додав, що із власниками квартири, яка зруйнована, переговорити не зміг.

"Одразу після обвалу вони зібрали цінні речі та виїхали. Добре, що ніхто не постраждав", – повідомив міський голова.

Обвал будинку в Чернівцях: будівлю підсилять і засипають траншею

За словами посадовця, завтра розпочне перевірку архітектурно-будівельна інспекція.

"Дав доручення негайно підсилити будівлю, засипати траншею. Рятувальники та міські служби чергують. Завтра о 08.30 на місці будуть усі фахівці, почуємо думку експертів та визначимо черговість необхідних робіт, їх виконавців", – додав Олексій Каспрук.

Раніше повідомлялося, що на вулиці Руській, 66 сьогодні обвалилась стіна житлового будинку. З будівлі випали два вікна, також посипалась цегляна стіна з переднього входу в приміщення.

Наразі купа цегли із стіни обвалилась на проїжджу частину вулиці, де зараз триває ремонт.

Джерело: molbuk.ua

Посипалась стіна: у центрі Чернівців обвалився будинок – фото

 

Обвал будинку в Чернівцях: будівлю підсилять і засипають траншею

1