Чернівчани не хочуть лілати до Києва за 2,5 тисячі гривень

Чернівчани не хочуть лілати до Києва за 2,5 тисячі гривень

04.01.2013, 23:20

Авіасполучення між Чернівцями і Києвом буде відновлено, можливо, до кінця зими. Про це molbuk.ua розповів директор КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" Віктор Миронюк.

- Завантаження рейсів становило 50-60%, однак після зростання ціни квитка кількість охочих поменшало, - пояснив В.Миронюк. - Авіакомпанія не могла працювати збитково, тому з жовтня рейс Чернівці-Київ тимчасово призупинили.

За словами директора аеропорту, відновити рейси не є проблемою, однак питання у ціні квитка. Адже за 2,5 тисячі гривень ло Києва літати ніхто не буде. Тому переговори ведуться, але про дату відновлення перельоту нині щось сказати важко.

Авіаперевізники очікують обіцяного урядом скасування ПДВ на авіапальне. Якщо це станеться, до кінця зими літаки з Чернівців знову літатимуть до Києва.

Нагадаємо, у лютому 2012 року авіакомпанія "Центр ділових авіаперевезень" (ЦДА) розпочала виконувати рейси до Києва, але за кілька місяців відмовилася.

У липні 2012 року авіакомпанія "Урга" (Кіровоград) після перерви відновила авіасполучення між Чернівцями і Києвом. Перельоти виконував літак SAAB-340, який вміщує 48 пасажирів. Вартість квитка на літак до столиці становила від 1300 до 1800 гривень, а з вересня переліт подорожчав на 200 гривень.

Джерело: molbuk.ua

1