Керівництво Чернівецької області приховує від Києва реальну ситуацію із захворюванням на кір, — Москаль

Керівництво Чернівецької області приховує від Києва реальну ситуацію із захворюванням на кір, — Москаль

28.02.2012, 19:55

Керівництво Чернівецької області приховує від Києва реальну ситуацію із захворюванням на кір. Про це заявляє народний депутат Геннадій Москаль.

“За офіційними даними з початку року в Україні зареєстровано 3.717 випадків підозри захворювання на кір, - ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті нардепа. - Найбільша кількість реєстрацій припала на західні регіони України:

– Львівська область – 1.646;
– Івано-Франківська область – 1.050;
– Закарпатська область – 246;
– Рівненська область – 220;
– Тернопільська область – 151;
– Волинська область – 130.

З метою запобігання поширення кору у всіх регіонах України на виконання наказів Міністерства охорони здоров’я та Держепідемслужби здійснюються заходи щодо профілактики захворювання.

– Незважаючи на те, що в Чернівецька область розміщена в центрі західних областей України, де зареєстрована найбільша кількість випадків кору, профілактичні рекомендації тут повністю ігноруються, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – Керівництво області надсилає до Києва “липові” зведення, в яких випадки захворювання на кір не реєструються, щоб створити думку, ніби в області все благополучно. На жаль, реальна картина протилежна цим зведенням. У м.Чернівці характер захворювання на кір набув уже масового явища, особливо серед дітей та молодих людей віком до 30 років. Наприклад, гуртожиток медичного коледжу на вул.Чорноморській уже в карантинному стані, однак ніяких адекватних ситуації заходів тут не проводиться.

Захворювання набуло масового характеру і в інших навчальних закладах, таких як Чернівецький медичний університет, Буковинська фінансова академія, Чернівецький державний університет. За наявними в мене даними, з початку року в області захворіли, чи підозрюються на захворювання кором від 600 до 1000 чоловік. Ця статистика добре відома і обласному управлінню охорони здоров’я, і керівництву області, однак до Києва інформація направляється зовсім з іншими показниками.

Г.Москаль направив міністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій депутатське звернення з проханням терміново втрутитися в ситуацію, створити і направити в Чернівецьку область комісію для недопущення спалаху епідемії кору.