Чернівчанка сумнівним способом оформила право власності на об’єкт будівництва в буферній охоронюваній зоні ЮНЕСКО

Чернівчанка сумнівним способом оформила право власності на об’єкт будівництва в буферній охоронюваній зоні ЮНЕСКО

19.08.2017, 17:52

Апеляційний суд Чернівецької області погодився з доводами апеляційної скарги прокуратури Чернівецької області та скасував незаконну ухвалу Першотравневого районного суду м. Чернівці про затвердження мирової угоди між двома чернівчанами щодо передачі в рахунок погашення боргу нежитлового приміщення.

Так, зазначеною ухвалою, в порушення передбаченого законодавством порядку здійснення будівництва та набуття права власності на об’єкти нерухомого майна, суд визнав право власності на нежитлову будівлю площею 319 кв.м. за громадянкою С.

При цьому, розглядаючи справу, суд не перевірив факт отримання дозвільних документів на будівництво об’єкту, прийняття його в експлуатацію, надання під об’єкт земельної ділянки, сплати замовником будівництва   пайової участі у розвитку інфраструктури міста Чернівці, а також отримання погодження згідно з Законом України «Про охорону культурної спадщини», враховуючи, що приміщення збудоване в межах буферної зони пам’ятки культурної спадщини занесеної до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Прокуратура домоглась в суді апеляційної інстанції  скасування мирової угоди та направлення справи для продовження розгляду у Першотравневий районний суд м. Чернівці.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1