'Чернівчанам незабаром прийдуть платіжки за нерухомість' - податкова

"Чернівчанам незабаром прийдуть платіжки за нерухомість" - податкова

25.05.2016, 17:23

За нежитлову нерухомість чернівчанам цьогоріч доведеться сплачувати податок

Як розповів начальник відділу адміністрування майнових податків Чернівецької ОДПІ Степан Германюк, цього року містянам розрахують податок на нерухоме майно за правилами 2015-го року:  0,1 відсотка мінімальної заробітної плати (1,22 грн. за м. кв.) – для всіх типів об'єктів нежитлової нерухомості (в тому числі їх часток), що перебувають у власності платника податку, крім об’єктів нежитлової нерухомості, що знаходяться на земельних ділянках, які перебувають у власності або користуванні, та за які сплачується земельний податок або орендна плата за землю та 1 відсоток мінімальної заробітної плати (12,18 грн. за м. кв.) – для всіх типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку.

Про розмір податку на нерухомість за 2015 рік, який слід сплатити до бюджету громадянам, фіскальні органи повідомлять до 1 липня цього року.

Платіжки для сплати податку надсилатимуть (або вручатимуть) власникам нерухомості за місцем податкової адреси або місцем реєстрації. У свою чергу, фізособи повинні внести на відповідні рахунки суми податку на нерухомість протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Чернівецька ОДПІ запрошує власників усіх типів об'єктів нерухомості - фізичних осіб для звірки інформації про майно у базах даних. Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 54-56-51, 54-60-23, або завітавши до Чернівецької ОДПІ за адресою: м.  Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб. №№208, 222, 223, інформує відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

Джерело фото: http://acc.cv.ua/

1