Гройсман викручується: чернівчан примусять далі покривати  втрати теплокомуненерго

Гройсман викручується: чернівчан примусять далі покривати втрати теплокомуненерго

02.12.2016, 15:28

Чернівці можуть не потрапити під дію нової системи нарахувань за центральне опалення за показами лічильників. Про це molbuk.ua розповів директор КП "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Меленчук.

 – Якщо буде так, як анонсував Гройсман, то Чернівців це не стосуватиметься, бо у нас менше половини будинків обладнані лічильниками, – сказав О. Меленчук. – Почекаємо опублікування документу. Сподіваємося, що встановлять рівень у 30%. Водночас постане питання: а хто буде сплачувати різницю? Сьогодні – якщо говорити правду – чому будинки з лічильниками платять менше? Бо вони оплачують лише частину втрат. А ті, хто без лічильників, оплачують втрати підприємства. Це несправедливо, і мають бути прилади обліку. Але! Якщо лічильники будуть у всіх, то втрати теплокомуненерго перекладуться на всіх, і знову зросте тариф. Або бюджет буде дотувати підприємство, щоб воно не померло. Це теж неправильно. Тому вихід один – замінювати мережі, яким по 40 років і які вже відпрацювали свій ресурс, і скоро вони просто зогниють. Тому я хочу докликатися до депутатів, щоб вони дали можливість здійснити модернізацію за рахунок кредитів.

 Також керівник "Теплокомуненерго" дивується із слів В. Гройсмана, що уряд не має стосунку до нарахування оплати.

 – Це була постанова Кабміну, якою затверджено методику нарахування, – пояснив О.Меленчук. – Це що означає – що ми можемо не виконувати постанову Кабміну?

 Нагадаємо, на засіданні уряду в середу прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував рішення уряду про нарахування платіжок за тепло за середнім показником будинків із лічильниками. Тобто теплокомуненерго мають формувати рахунки за тепло для будинків, в яких немає обліку тепла, на основі усередненого показника споживання теплової енергії у будинках міста, де встановлені лічильники. Такий принцип будуть використовувати у містах, де приладами обліку тепла оснащено не менше 50% будинків.

 Гройсман також наголосив, що уряд не має стосунку до нарахувань оплати за житлово-комунальні послуги. Розрахунки встановлюють місцеві теплокомуненерго.

 Чернівецька облдержадміністрація звернулася до уряду з листом з проханням перерахувати плату за опалення за жовтень через помилку у формулі.

molbuk.ua 

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Viktor Skeptik

02 грудня 2016 16:18

avatar

Myhajlo Tokarjuk

03 грудня 2016 22:41

avatar

Myhajlo Tokarjuk

03 грудня 2016 22:47