Чернівчан змусять доводити, що вони не лохи: Меленчук вдає, що рахунки на 120 відсотків за тепло в жовтні - це нормально

Чернівчан змусять доводити, що вони не лохи: Меленчук вдає, що рахунки на 120 відсотків за тепло в жовтні - це нормально

10.11.2016, 12:21

Щоправда, для цього абонент повинен мати беззаперечні докази його відсутностіЗ дня на день чернівчани почнуть одержувати шокові рахунки за тепло у жовтні. Як повідомив директор КП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук, розрахунок оплати проводили окремо для кожного будинку, орієнтуючись на дані про роботу котелень підприємства та інформацію ЖРЕПів. 
 
– Тепло почали подавати з ночі 12-го жовтня, однак з об’єктивних причин опалювальний сезон розпочався не скрізь в один день. Тому звернулися до ЖРЕПів, які, власне, обслуговують внутрішньобудинкові мережі, надати нам інформацію, які будинки та коли були без тепла. На неї та на дані про роботу наших котелень орієнтувалися при розрахунку оплати за жовтень, – пояснює О. Меленчук. – Якщо ж хтось із абонентів буде незгідний з нарахуваннями, роз’яснення щодо цього він зможе одержати в абонвідділі підприємства. У спірних випадках, коли людина зможе довести відсутність тепла у певні дні жовтня, за які їй нараховано оплату, то при розрахунку плати за тепло у листопаді цьому абоненту буде зроблено відповідний перерахунок. 

Джерело: http://promin.cv.ua/

Нагадаємо, чимало чернівчан були шоковані рахунками за тепло, які вони отримали за жовтень. 

Найбільше людей здивували навіть не так високі цифри в платіжках, як те, що оплата за нібито використане за півмісяця тепло становить 120 відсотків. 

 Департамент житлово-комунального господарства не надав з вересня місяця документи про встановлення лічильників тепла по бульвару Героїв Крут, 16 , - розопвів пенсіонер Степан Карачко. - Тепер нас тепломережа, як кажуть, взула за жовтень по повні програмі. Ранком звернувся в Департамент економіки вони кажуть - що переїжджають. Що три місяці? Двокімнатна квартира у панельному будинку - повинна сплатити по площі 43 м. за 19 днів - 891 гривень. А виставили нам рахунок 1.3860. Ранком дзвоню у тепломережу вони проясняють - що вони взяли оплату у 120 % як це розуміти коли морозу ще не було- а батареї ледь теплі. А що далі ми будемо платити 2 тисячі? 

1