Чернівчан запрошують у понеділок вийти під Художній музей і Українську книгу протестувати проти свавілля Пуршаги

Чернівчан запрошують у понеділок вийти під Художній музей і Українську книгу протестувати проти свавілля Пуршаги

23.06.2019, 22:57

Чернівецькі активісти, яких обурила інформація про руйнування приміщення Української книги на Центральній площі, вийдуть на організований протест "Ні вандалізму!" під стіни книгарні

Ініціатором зібрання є відома архітекторка Л.Ф.Вандюк: "Бачу по фотографіях складену цеглу - значить демонтували стіни чи перегородку. Чи є технічний висновок про стан конструкцій, який обов'язковий при таких роботах? Чи є проект породжений відповідними службами? Кричуще самочинство! Пропоную вийти на місце представникам громадскості у понеділок 24.06. 2019 з відділом охорони культурної спадщини. Коли? Давайте на 10.00". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях нищать архітектурні пам'ятки, бо в місті немає незалежного органу з питань охорони культурної спадщини з делегованими державою повноваженнями, - С.Біленкова

Як повідомила у групі Реальні чернівчани архітекторка Ірина Коротун, захід відбудеться у понеділок, 24 червня, о 10 годині ранку. "Я підтримую цю ініціативу. Особисто бути присутнєю не зможу. Пропоную свою допомогу при формулюванні висновків і пропозицій", - написала пані Ірина. 

Треба діяти негайно! Розголос на країну, щоб до Міністерства культури дійшло! - пояснила свою позицію чернівчанка Elena Karpenko. - Ви розумієте, поки ми будемо їм папери показувати, буде пізно. На це все і розраховано! Немає для них закону! Він для нас, а для них - ні, що хочуть, те і роблять! Потрібно виходити!! Неможна мовчати!! Розголос на всю країну!!! Зробимо Пуршагу і Ко відомими!!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення «Української книги»: у приміщенні – роздовбані стіни, вивозять австрійську цеглу – фото

- Я зараз не в Чернівцях. Але теж приєднуюся, - прокоментувала повідомленні ініціативної групи Tetyana Strylchik. -  Якщо треба щось підписати, то підпишу в інтернеті. Я би ще стояла і з таким плакатом: "Прошу захистити будинки мешканців в історичній частині міста від генделиків у підвалах цих мешканців, від фітнес-центрів у підвалах мешканців будинку, від міні-пекарень у підвалах мешканців, які незрозумілим способом "прихватизували" ділки".

1


КОМЕНТАРІ (2)

А ДЕ БУВ відділ охорони культурної спадщини, коли приймали рішення на сесії міської ради ? Чому не прийшли ?

Треба було прийти і сказати, що цей будинок - це пам`ятка культурної спадщини національного значення.  А тепер, коли розвалили вирішили поучаствовать.

avatar

Степан

23 червня 2019 23:34

Хай активісти запитають Пушкову для чого вона зібралась коригувати історико-архітектурний опорний план Чернівців. 

avatar

Тет а тет

23 червня 2019 23:46