Чернівчан попереджають про суттєве ускладнення погодних умов

Чернівчан попереджають про суттєве ускладнення погодних умов

23.12.2019, 16:50

За даними Українського гідрометеорологічного центру у період з 22 по 24 грудня у Карпатському регіоні очікується ускладнення погодних умов.

23-24 грудня в Карпатах суттєве ускладнення погодних умов: сильний мокрий сніг, хуртовини, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов`язаних із ускладненням погодних умов та мінімізації їх негативних наслідків рятувальники міста Чернівці звертаються до мешканців регіону з проханням бути особливо уважними та обережними, дотримуватись заходів безпеки та порядку дій під час ускладнення погодних умов.    

- необхідно правильно підбирати одяг та взуття перед виходом на вулицю, обмежити переходи на далеку відстань, особливо в нічний час. Слід користуватися взуттям із підошвою з мікропористої чи іншої м’якої основи та без високих підборів;

- попередьте родичів похилого віку, що під час ожеледиці взагалі не слід виходити з будинку. У разі нагальної необхідності, переконайте їх не соромитися та взяти палицю з гумовим наконечником або з шипом.

- вагітним жінкам слід бути особливо обережними в ожеледицю та не виходити на вулицю без супроводу;

- під час перебування на вулиці при сильних поривах вітру намагатися не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження;

- водіям краще утриматись від керування транспортними засобами, а у разі нагальної необхідності суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та порядку дій при ожеледиці.

Пам’ятайте - Ваша безпека, в першу чергу, залежить від Вас!

Чернівецький міський відділ  Управління ДСНС України  у Чернівецькій області

1