Чернівчан ознайомлять з концепцією «Водного сліду»

Чернівчан ознайомлять з концепцією «Водного сліду»

21.03.2019, 16:27

Продовжуючи традицію попередніх років, викладацький колектив та студенти кафедри гідрометеорології та водних ресурсів географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за участі ГО «Агенція інновацій та розвитку» запрошують усіх охочих долучитися до відзначення Всесвітнього (Міжнародного) дня води. Цьогоріч вони вирішили не обмежуватись лише стінами факультету, а й ознайомити чернівчан з концепцією «Водного сліду» та привернути їхню увагу до необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання для довгострокової перспективи.

 УВАГА! Акція відбудеться у п’ятницю, 22 березня 2019 року, з 1100 год. до 1300 год. на Центральній площі.

 Ідея акції: привернути увагу громадськості до глобальної проблеми чистої води.

 Під час акції звертатиметься увага на важливості:

- забезпечення людини питною водою;

нагальної необхідності охорони та збереження прісної води і водних ресурсів;

- привернення уваги місцевої та регіональної влади до проблеми засмічення та забруднення водних об’єктів Буковини;

- формування бережливого ставлення до води.

ДОВІДКОВО: 

22 березня Державне агентство водних ресурсів України спільно з проектом «Водна ініціатива Європейського Союзу плюс для Східного партнерства» (EUWI+) організовують Інтерактивний Всесвітній день води для молоді з метою привернути увагу до якості вод в басейні річки Дніпро.

В програмі заходу:

  • Презентація останніх даних щодо якості вод в басейні річки Дніпро

  • Проведення експрес-аналізу якості річкової та стічної вод за 6 основними показниками: pH, загальна жорсткість, карбонатна жорсткість, вміст нітритів, нітратів і хлору

  • Інтерактивні сесії з порадами, як обрати екологічно безпечні миючі засоби та як сортувати відходи з пластику

Запрошуємо представників ЗМІ

Що?

 

Коли?

 

Де?

 

Інтерактивний Всесвітній день води – 2019 для молоді

 

22 березня 2019, 13:00 – 15:40. Реєстрація з 12:30

 

Pinchuk Art Centre, вул. Велика Васильківська, 1/3-2, Київ

Мови заходу: українська

Акредитація для ЗМІ: Олена Марушевська, bluerivers.ukraine(РАВЛИК)gmail.com або за телефоном +38 067 906 20 61. Реєстрація ЗМІ відкрита до 11:00 22 березня

Довідкова інформація: Чотирьохрічний проект «Водна ініціатива Європейського Союзу плюс» розпочався у вересні 2016 року. Проект допомагає Україні та 5 іншим країнам Східного партнерства (Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії та Молдові) реформувати галузь управління водними ресурсами відповідно до стандартів ЄС задля покращення якості води в довгостроковій перспективі та її доступності для всіх.

Проект фінансується Європейським Союзом. Його виконують Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Європейська економічна комісія ООН (ЄЕК ООН) та консорціум країн-членів ЄС, який включає Агентство з навколишнього середовища Австрії та Міжнародний водний офіс (Франція).

Всесвітній день води 2019 присвячено подоланню водної кризи шляхом усунення причин, через які так багато людей не мають доступу до води.

1