'Невже настільки треба не поважати українське': чернівчан неприємно вразив 'сиротинський' намет українського товариства на представленні етнічних громад

"Невже настільки треба не поважати українське": чернівчан неприємно вразив "сиротинський" намет українського товариства на представленні етнічних громад

21.05.2018, 19:42

Чернівчан неприємно вразило облаштування намету українського товариства під час "презентації культурної ідентичності національно-культурними товариствами – представниками етнічних громад області" на Соборній площі. 

- 19 травня на Cоборну площу йшла мотивовано, - написала у ФБ чернівчанка Tetyana Strylchik. -  Знали, що там буде нагородження і вручення літературної премії ім. Пауля Целана шанованому Тарасу Дмитровичу Івасютину. Згідно анансованій програмі відбудеться "презентація культурної ідентичності національно-культурними товариствами – представниками етнічних громад області."

Урочиста частина ще не розпочалася, тому вирішила подивитися дуже гарно прикрашені намети етнічних громад області. Це куточки румунської, польської, єврейської, німецької, української, молдавської громад. Я не хочу коментувати облаштування намету українського товариства. ((( Хто там був, бачив сам. Шановна громада українського товариства, якщо потрібні кошти на облаштування намету, заздалегідь повідомте. Ми зберемо кошти на це, - написала Тетяна Стрільчик

Користувачі соціальних мереж підтримали чернівчанку. 

Сумно... - прокоментувала побачене чернівчанка Лариса Ключевська. - Подивована українським наметом... Невже настільки треба не поважати українське, щоб так " скромненько і бідненько " себе представляти ??? ... Маємо в Чернівцях ... СИРОТИНЕЦЬ --УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДНИЙ ДІМ... Порівняйте, як виглядають інших національностей,... ( респект їм за це !) ....і наш.... І ніхто не хоче помічати цього.... ні влада, ні депутати, ні меценати,...ні ми --українці....На всякі другорядні речі , часом і зовсім не потрібні, кошти знаходяться і виділяються.... А наше обличчя , Український Народний Дім ,...то таке.... сиротинське....

ДОВІДКОВО:

З нагоди Дня Європи на Соборній площі міста розгорнулось Європейське містечко, де з культурним різноманіттям країн ЄС міг познайомитися кожен охочий.

Бажаючі могли фотографуватися на фоні тематичних банерів, оглянути виставку кращих робіт конкурсу малюнків учнів мистецьких шкіл області на тему: «Україна – європейська держава», ознайомитись з презентацією культурної ідентичності національно-культурними товариствами –  представниками етнічних громад області, а юні буковинці - взяти участь в конкурсі на найкращий тематичний малюнок на асфальті, складати величезний пазл «Країни ЄС» на швидкість та перевірити свої знання про країни ЄС під час вікторини «Що ми знаємо про Європу?».

Урочиста частина розпочалась з підняття Державного прапора України та Прапора Ради Європи і прапора Європейського Союзу під звучання гімнів нашої держави та ЄС.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не знаю з якого переляку, адже це перський чи індійський винахід, але Старик поставив перед входом у намет два розкладні столики застелені шматками синього та жовтого целофану, на яких поставив дві шахові дошки (!!!) й розпочав імітацію гри в шахи між якимсь дідом і дітьми… Потім дідові піднесли радянський порепаний табурет, але він його проігнорував і продовжував стояти... У мене перша думка була, що то його гройсмейстер Продан навчив))))))) 

avatar

Перехожий

21 травня 2018 19:54