Черговий скандал на сесії: депутат обізвав мера Чернівців злочинцем

Черговий скандал на сесії: депутат обізвав мера Чернівців злочинцем

14.05.2018, 15:49
14 травня депутати зібрались на сесію міської ради

На сесії Чернівецької міської ради сьогодні, 14 травня, депутат Анатолій Чесанов назвав мера Олексія Каспрука «злочинцем».

Він висловив своє невдоволення пропозицією депутата Василя Максимюка провести громадські слухання щодо роботи міського голови та міської ради, та заявив, що для себе прийняв рішення.

- Людина, яка сьогодні сидить тут у сесійній залі (Каспрук, - ред.) зробила великий злочин для міста Чернівці. Його потрібно не просто зняти з посади, його місце ви знаєте де, - сказав Чесанов.

На це міський голова попросив депутата не брехати.

- Не брешіть і думайте, що говорите. І пам’ятайте про статтю закону «Про депутатську етику». Де мені бути, не вам вирішувати, - сказав мер.

 У Чернівцях міська рада вдруге провалила призначення дати проведення громадських слухань з питань якості виконання міськрадою та міським головою своїх повноважень.

Сьогодні депутати міськради не змогли ухвалити це рішення, що було ініційоване керівником фракції БПП Василем Максимюком.

Під час розгляду цього питання депутати висловлювали критичні зауваження у бік міського голови Олексія Каспрука. Проте підтримати пропозицію Максимюка щодо проведення слухань 29-го травня обранці відмовились - під час трьох спроб "за" проголосували по 15 депутатів.

Нагадаємо, Василь Максимюк від фракції "БПП Солідарність" зареєстрував проект рішення щодо проведення громадських слухань чернівчан. Нехай, так би мовити, останні дадуть оцінку не лише діяльності мера, а й всього депутатського корпусу. Проте, між головою Чернівецької міськради та народними обранцями знову виникли суперечки стосовно місця та часу проведення віча. Василь Максимюк разом із Олексієм Каспруком запропонували організувати громадські слухання 29 травня у Літньому театрі, так як переконані, що останній може вмістити більшу кількість містян, до того ж виборців там буде зручніше зареєструвати.

Проте більшість депутатів, зокрема представники від «Самопомочі» та «Рідного міста» не погодилися з такою пропозицією.  «Для того, щоб це були, дійсно, справедливі демократичні вибори, а не зібрання певних політичних сил - пропоную провести їх не в закритому приміщенні, а надворі. Наприклад, на Центральній площі, щоб всі чернівчани могли усе на власні очі побачити, і висловитися», - зауважив Богдан Ковалюк. 

«Давайте не закриватися від людей, давайте не маніпулювати думкою людей. Дамо можливість кожному прийти, і висловити свою думку. Потрібно провести все прозоро, відкрито, і в той час, коли більшість не працює. На сходах Ратуші 30 травня ми зможемо почути кожного, а не тільки тих людей, яких хочете почути особисто ви, Олексіє Павловичу», - додав, у свою чергу, Володимир Бешлей.

 «Ми всі прийшли сюди для того, щоб приймати правильні рішення. Фракція «Батьківщина» підтримує це рішення, і готова до співпраці і будь-яких пропозицій. Якщо мені, або комусь іншому з нашої фракції хтось покаже зразок того, як потрібно працювати краще, відданіше, старанніше, аніж це нині робимо всі ми, - візьмемо з колегами це до уваги, і будемо працювати краще. Наша фракція підтримує проект рішення і всі ті речі, які сприятимуть продуктивнішій роботі ради», - зауважив депутат Юрій Бурега. 

Депутат Богдан Ковалюк запропонував провести слухання 30 травня о 19.00 на Центральній площі під приміщенням мерії. На думку депутата, ініціатором цих слухань мала би виступити міська рада, а до складу організаційного комітету повинні були увійти депутати Василь Максимюк, Володимир Бешлей та Віталій Гавриш. Проте пропозицію Ковалюка підтримали лише 15 обранців, рішення не прийняте.

Нагадаємо, раніше Максимюк запропонував 29 травня провести громадські слухання з двох питань: про стан виконання Чернівецькою міською радою своїх повноважень і про стан виконання міським головою своїх обов’язків перед громадою. 

Таку пропозицію обранець аргументував тим, що напередодні секретар ради Василь Продан зареєстрував проект рішення про дострокове припинення повноважень мера Чернівців. Розгляд цього питання очікується на сесії міськради 31 травня.

Джерело: https://pogliad.ua/ та https://molbuk.ua/ та http://novynybukovyny.com.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Молодець Чесанов, правильно сказав. пельмень бездара, грубіян і пофігіст. Він "довів місто до ручки"... Гнати, бо "угробить" всіх нас...

avatar

Юрій

14 травня 2018 22:16

Зєльоний ще не те скаже, бо Каспрук обрізав йому ниточки деренити міську землю і гроші. Чесанов не просто злочинець, а бандюга!

avatar

Юрію

15 травня 2018 11:20

Юра таки прав - Пельмень никудышний мэр, развалил нахрен все. Просто позор. Депутаты, выкидывайте его нафиг. Чем дольше будете тянуть, тем хуже потом придется вам  разгребать. И Каримову эту первой на вылет! Пускай со своим муженьком опусы в газетные дрочат.  Надоела эта сплетница и интригантка как горькая редька! Весь бардак ее вина. 

avatar

123

15 травня 2018 12:48