Чергова спроба провести судове засідання справи щодо хабарництва голови села Кам’яна Сторожинецького району знову провалилася

Чергова спроба провести судове засідання справи щодо хабарництва голови села Кам’яна Сторожинецького району знову провалилася

31.05.2016, 00:29

Прокуратура вже третій рік намагається довести, що голова Кам’янської сільради таки взяв 130 тисяч доларів хабара. Нібито саме стільки Василь Гідора вимагав і отримав від підприємців за передачу в оренду озера, яке належить громаді села. Садгірський суд не побачив у діях сільського голови корупційних дій і виправдав чиновника. Прокуратура, у свою чергу, подала апеляцію. Щоправда, розпочати слухання не вдається вже вчетверте.

- Мій підзахисний сьогодні бажає, щоб його права та законні інтереси захищав інший захисник, у зв’язку із цим я прошу слухання справи перенести. Захисник, тим більше, не з’явився із поважних причин, у зв’язку із своєю хворобою, - розповідає Марина Гілюк, адвокат Василя Гідори.

- З серцем він лежить у кабінеті терапії, в кардіології, - зазначає Василь Гідора, голова Кам’янської сільради.

Попередні слухання доводилось переносити саме через відсутність захисника Василя Гідори. Тоді адвокат просто зник. Тому судді надали сільському голові іншого захисника.

- Ті обставини, що захисник Шелепа протягом останніх двох засідань не повідомив суду про поважну причину своєї неявки, а також ті обставини, які стали відомі сьогодні про його хворобу, свідчать про неможливість подальшої участі цього захисника у цьому кримінальному провадженні, - каже Анатолій Кіореско, прокурор прокуратури Чернівецької області.

Суд погодився із прокурором і клопотання сільського голови відхилив. У свою чергу, новопризначена адвокат заявила, що не встигла повністю ознайомитися зі справою, тому їй необхідний ще час.

- За цей період я не мала фізичної змоги ознайомитися із 7 томом кримінального провадження, а також із звукозаписом, які містяться у матеріалах кримінального провадження, із журналом судового засідання, який виготовлений у суді першої інстанції, я прошу слухання справи перенести на іншу дату, - зауважує Марина Гілюк, адвокат Василя Гідори.

Судді порадились і вирішили дати новопризначеному захиснику сільського голови можливість у повному обсязі ознайомитись з усіма матеріалами кримінального провадження. Наступне засідання має відбутися у вівторок, 31 травня. 

Джерело: ТВА

1