Через зруйнований міст у Атаках Хотинська фортеця майже порожня

Через зруйнований міст у Атаках Хотинська фортеця майже порожня

22.04.2013, 22:07

Хотинська фортеця у вихідні майже порожня. Через те, що мостом в Атаках не пускають автобуси, до фортеці не приїжджають групи туристів, розповідає виконувач обов’язків директора історико-архітектурного заповідника "Хотинська фортеця" Єлизавета Буйновська.

- У ці вихідні у Кам’янці-Подільському відбулося відкриття туристичного сезону. Там було дуже багато людей. Під час відкриття туристи завжди паралельно приїжджали і до Хотинської фортеці. А цього разу нікого не було, - розповідає Єлизавета Буйновська. - Зробили аналіз і з’ясували, що цього року у нас набагато менше туристів. Наприклад, минулого року з січня по квітень Хотинську фортецю відвідало вісім тисяч туристів, а нинішнього - лише дві тисячі. На зменшення туристів вплинула спочатку затяжна зима, а ось тепер - проблеми з мостом в Атаках.

Найбільше туристів мали з Хмельницького напрямку. Тепер туристи, коли дізнаються, що великим автобусом до нас неможливо приїхати - відмовляються. Якщо і приїжджають туристи, то невеликими групами по 18-20 людей.

Через зменшення туристів у Хотинській фортеці вже нарахували збитків на 25 тисяч гривень. Предбачають, що влітку перебої з туристами відчують ще більше.

Джерело: molbuk.ua

1