Через заблоковані у казначействі кошти терплять звичайні люди, немає опалення у школі села Мамаївці, - Юрій Скорейко (+відео пікету)

Через заблоковані у казначействі кошти терплять звичайні люди, немає опалення у школі села Мамаївці, - Юрій Скорейко (+відео пікету)

10.10.2013, 19:04

Сьогодні зранку обласна організація партії ВО «Батьківщина» провела пікетування Головного управління Державного казначейства України у Чернівецькій області. Акція відбулася у зв’язку з затримкою проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках місцевих бюджетів. Така ситуація спостерігається по всій Україні.

Зі слів організаторів пікету, люди вийшли аби привернути увагу суспільства і влади до даної проблеми.

- На сьогоднішній день складається парадоксальна ситуація, коли приватні підприємці, установи, фірми, організації, маючи власні кошти, виділені бюджетом, не можуть їх перерахувати за надання тих чи інших послуг, закупку товарів, виконання різних робіт. Як наслідок, терплять звичайні люди, - говорить в гучномовець голова Чернівецької міської організації ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко.

«Сьогодні зранку мені повідомили, що через заблоковані у казначействі кошти, нема опалення у школі села Мамаївці. Температура у приміщенні становить 8-9 градусів. Є чимало звернень від підприємців яким не виплачують кошти за виконані роботи. Ця ситуація вже доведена до абсурду», - наголосив Юрій Скорейко.

Під час пікету оголосили деякі цифри. Так, тільки по загальному фонду бюджету заборгованість складає більше 4 млн. грн., а по спеціальному - близько 8 млн. грн. По Шевченківському р-ну м. Чернівці заборгованість складає 1 млн. 860 тис грн., Першотравневому р-ну – 750 тис грн.,, Садгірському р-ну – 225 тис. грн. «В області є затримка виплат заробітної платні, декретних відпусток, соціальних виплат» - говорять між собою учасники пікету.

За словами організатора пікету, голови Чернівецької міської організації ВО «Батьківщина» Юрія Скорейка, за їх інформацією, наразі на рахунках казначейства заблоковано щонайменше 12 мільйонів гривень, які повинні б надійти до адресатів. «Ми не знаємо усієї суми заблокованих коштів. Таку інформацію ніхто не надає. Озвучені цифри, це те, про які відомо нам».

Обурює представників ВО «Батьківщини» і введення вексельного типу розрахунків.

- Ті підприємці, які вклали свої гроші в ремонт доріг, в інші види робіт опинилися в ситуації, коли з ними «розраховуються» простим папірцем – векселем. Їм не те що не дають грошей, а ще і вимагають сплати податків, - каже Ю.Скорейко.

Всього біля Державного казначейства зібралося близько 70 людей. Після коротких виступів пікетувальники розійшлися. Нікого з представників самого казначейства не було, та й самі учасники не вимагали зустрічі. За словами опозиціонерів, сьогоднішня акція – лише попередження. Якщо ж ситуація не зміниться ближчим часом, ймовірні більш радикальні протести.

Роман Бужора

За матеріалами chv.tv та БукІнфо

1