Через перерахунок голосів Чернівецькою ТВК одне депутатське місце від «Єдиної Альтернативи» перейшло до Героя АТО Сергія Козака з «Команди Михайлішина»

Через перерахунок голосів Чернівецькою ТВК одне депутатське місце від «Єдиної Альтернативи» перейшло до Героя АТО Сергія Козака з «Команди Михайлішина»

21.11.2020, 17:14

Через перерахунок голосів Чернівецькою ТВК «Єдина Альтернатива» позбулася одного місця в міській раді. Натомість його отримала «Команда Михайлішина».

У складі Чернівецької міської ради нового скликання вже відбулися зміни. Фракцію політичної партії «Єдина Альтернатива» позбавили одного місця в міськраді, і віддали його «»Команді Михайлішина. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила новообрана депутатка міської ради від «Слуги Народу» Оксана Зубжицька, пише ІА АСС.

«Сьогодні,  20 листопада, я взяла участь у зібранні Чернівецької ТВК, під час якого обговорювалось питання щодо рішення суду відносно визнання дійсним одного з бюлетенів, який при підрахунку голосів не був зарахований на користь партії «Команда  Михайлішина» у зв’язку з тим, що на думку декількох членів ТВК печатка на  бюлетені була нечіткою», - пише на своїй сторінці депутатка.

За її словами, під час суперечки мова йшла не просто про один голос в бюлетені на користь тієї  чи іншої партії, а про обрання депутатом Чернівецької міської ради Героя АТО Сергія Козака.

«Справедливість перемогла і члени ТВК, ознайомившись з рішенням суду, шляхом голосування вирішили не подавати на апеляцію. А це означає, що сьогодні, о 24:00, рішення суду набирає своєї законної  сили і Козак Сергій - депутат Чернівецької  міської ради!», - написала Оксана Зубжицька.

Сергій Козак влітку 2014 року разом зі своїм підрозділом потрапив у засідку. Внаслідок вибуху в нього розірвало ногу, проте він продовжував вести бій. Відтак його ногу дивом урятували лікарі, зумівши її вчасно пришити.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

Нагадаємо, раніше політична партія "Команда Михайлішина" подала до суду на Чернівецьку територіальну виборчу комісію.

Про це повідомила громадянська мережа "Опора.Чернівці"

Позивач просив скасувати рішення ТВК про визнання недійсним виборчого бюлетеня, а також протокол про підрахунок голосів у ТВО #5 та встановлення результатів виборів депутатів ЧМР.

17 листопада  Чернівецьким окружним адміністративним судом було призначено судове засідання #600/2409/20-а за позовом політичної партії "Команда Михайлішина" до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії.

Суд витребував визнані ЧМТВК недійсними бюлетені з дільниці #730449 та протоколи ТВК та ДВК.

1