Через незаконні вирубки лісів держава зазнала збитків на  мільярд гривень: Буковини немає у переліку регіонів, де Гончарук обіцяє кадрові рішення за результатами аудиту

Через незаконні вирубки лісів держава зазнала збитків на мільярд гривень: Буковини немає у переліку регіонів, де Гончарук обіцяє кадрові рішення за результатами аудиту

15.01.2020, 10:05

«Закликав відсторонити керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства у відповідь на численні випадки незаконної вирубки лісів у регіоні. Жодних «чорних лісорубів» під прикриттям територіальних управлінь Держлісагентства не буде», - зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук за результатами  наради з представниками територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів, яке очолив новопризначений керівник Андрій Заблоцький. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підвищення ефективності лісогосподарських підприємств, боротьба з незаконними рубками, збільшення лісовідтворення", - новий голова Держлісагентства назвав головні завдання галузі

Глава Уряду висловив переконання, що «нахабне розкрадання українського лісу піде у минуле», ніхто не буде закривати очі на існування сірого ринку деревини.

«Всі, хто планує і далі розкрадати державні ресурси, думаючи, що це, як завжди, зійде з рук — будуть звільнені з посад. А після розслідування відповідними правоохоронними органами — притягнуті до відповідальності», - запевнив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук доручив новому очільникові  Держлісагентства провести масштабний аудит підприємств, за результатами якого ухвалити відповідні кадрові рішення. Це наступні області: Харківська, Житомирська, Чернігівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Львівська, Волинська.

 «Через незаконні вирубки лісів держава вже зазнала збитків на понад 1 мільярд гривень лише за останні декілька років. Це неприпустима історія, - наголосив Олексій Гончарук. – В Україні діятиме закон. Усі причетні до корупції будуть звільнені, а за результатами розслідування — притягнуті до відповідальності».

1