Через неефективне керівництво «Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка» недоотримав 3,7 мільйона гривень, - аудит

Через неефективне керівництво «Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка» недоотримав 3,7 мільйона гривень, - аудит

05.06.2020, 21:16

Держаудитслужба провела перевірку діяльності комунального підприємства за період з 01.01.2017 по 30.11.2019. Про результати перевірки читайте у матеріалі.

Під час перевірки фінансові аудитори виявили, що близько 40% атракціонних комплексів, розміщених на території, належать іншим особам. Значну частину виручки віддають власникам атракціонів за договорами, а витрати на обслуговування бере на себе парк і подекуди ці витрати перевищують отриману частину прибутку майже на мільйон гривень за два роки.

Про це пише ІА АСС з посиланням на прес-службу Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрук вже придумав чергове виправдання, чому у міських парках не буде "ідеального порядку"

Збитки на атракціонах

«Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області провели державний фінансовий аудит діяльності КП «Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка» за період з 01.01.2017 по 30.11.2019, яким виявлено неефективних управлінських дій, що призвели до непродуктивних витрат та невикористання резервів збільшення власних доходів на суму понад 3,7 млн грн», - йдеться у прес-релізі організації.

Також фінансові аудитори дійшли висновку, що парку набагато вигідніше самостійно придбати атракціони та отримувати усю виручку від реалізації квитків, ніж працювати за договорами із власниками цих атракціонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почули сильний гуркіт і тріск: у парку імені Шевченка велетенське дерево впало на тротуарну доріжку (ФОТОФАКТ)

«Наприклад, від атракціону «Зорб» (басейн з великими кулями для розміщення у них людини) за 2019 рік отримано виручки на суму 576,9 тис. грн, з яких 70 відсотків, або 403,8 тис. грн, перераховано власнику, тоді як максимальна вартість подібних комплексів, зважаючи на доставку, наразі не перевищує 100 тис. грн», - додають фінансові аудитори. 

Загалом за 5 атракціонами, що їх використовує парк за договорами співпраці, витрати на їх придбання (з урахуванням сплати відсотків за можливим кредитом) окупилися б за один сезон та за 2 атракціонами – за два сезони, що дало б змогу надалі збільшити власні доходи парку щонайменше на суму понад 1,7 млн грн щорічно.

Результати аудиту передали правоохоронцям

Упродовж 2017-2019 років парк отримав з міського бюджету 884,3 тис. грн для забезпечення освітлення території парку. Проте окремого обліку витрат електроенергії на ці цілі парк не ввів, а проведеним під час аудиту розрахунком установлено, що отримане фінансування утричі, або на 592,3 тис. грн, перевищило суму, достатню для цілодобового освітлення його території.

За результатами аудиту керівництву парку запропонували поліпшити ефективності його роботи. Про результати аудиту поінформували Чернівецьку міську раду та правоохоронні органи.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1